Donald Trump insistă că între 3 și 5 milioane de imigranți ilegali au votat pentru Hillary Clinton

Donald Trump insistă că între 3 și 5 milioane de imigranți ilegali au votat pentru Hillary Clinton

Președintele SUA, Donald Trump, a insistat marți în fața liderilor Congresului că între 3 și 5 milioane de imigranți ilegali au votat pentru rivala sa, Hillary Clinton, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, fapt ce l-a făcut să piardă votul popular în fața candidatei democrate, transmite EFE.

Atât cotidianul The New York Times, cât și CNN au citat surse anonime aflate la curent cu conținutul acestei reuniuni convocate pentru a discuta agenda legislativă și care au declarat că Trump s-a arătat "îngrijorat" de faptul că "oamenii consideră victoria sa ilegitimă".

Trump a câștigat votul electorilor, obținând 304 voturi față de numai 232 câștigate de Clinton, însă democrata a reușit să obțină cu circa trei milioane de voturi populare mai mult decât contracandidatul său, lucru pe care detractorii magnatului imobiliar îl aduc constant în discuție.

Din acest motiv președintele Trump a insistat marți că între 3 și 5 milioane de imigranți ilegali i-au furat victoria. La reuniunea cu liderii Congresului erau prezenți, între alții, președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, dar și lideri democrați.

Înainte de victoria sa, Trump denunțase în mai multe ocazii și fără a aduce vreo dovadă că alegerile erau măsluite în favoarea lui Clinton ca urmare a votului masiv a milioanelor de imigranți ilegali, a milioanelor de morți care erau înscriși în registrele electorale și de persoane care își exercitaseră dreptul de vot în două sau mai multe state.

Pe de altă parte, Trump a profitat de întâlnirea cu liderii Congresului pentru a insista că ceremonia sa de învestitură s-a bucurat de cel mai mare public din istorie, lucru care s-a dovedit a fi fals. "Era o mare mulțime, o mulțime minunată. N-am văzut niciodată o mulțime atât de mare ca asta", a insistat Trump, după cum a povestit la CNN congresmanul democrat Steny Hoyer, prezent la reuniune. Hoyer a mai declarat că, deși Trump nu a insistat prea mult pe acest subiect, faptul că a reluat tema dovedește că încă îl preocupă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...