Donald Trump, ironizat pentru că a inventat un act terorist în Suedia

Donald Trump, ironizat pentru că a inventat un act terorist în Suedia

Președintele american Donald Trump a devenit ținta ironiilor pe rețelele de socializare după ce a declarat sâmbătă că este periculos să primești refugiați, oferind ca exemplu Suedia, despre care a spus că a fost vineri ținta unui atentat terorist, fapt care nu s-a produs însă în realitate, transmite AFP.

"Uitați-vă ce se întâmplă în Germania. Uitați-vă ce s-a întâmplat ieri seară în Suedia. Suedia, cine ar fi crezut? Suedia. Au primit numeroși refugiați, iar acum au probleme la care nu s-ar fi gândit niciodată", a afirmat Trump sâmbătă seară în Florida, într-un discurs virulent în apărarea politicii sale anti-refugiați.

El a invocat de asemenea atentatele, de această dată reale, de la Bruxelles, Nisa și Paris.

Imediat, această informație falsă a devenit virală pe Twitter, sub hashtag-urile #lastnightinSweden ("ieri seară în Suedia") și #SwedenIncident ("incident în Suedia").

Fostul premier suedez Carl Bildt a deschis tirul ironiilor: "Suedia? Un atentat? Ce a fumat (Trump — n.r.)?".

Gunnar Hokmark, un eurodeputat suedez, a distribuit un mesaj al unui compatriot care a scris: "Ieri seară, în Suedia, fiul meu a scăpat hotdogul în focul de tabără. Este atât de trist".

"Însă cum ar fi putut (Trump) să știe acest lucru?", se întreabă eurodeputatul în comentariul său.

Alți utilizatori de Twitter l-au ironizat pe Trump publicând, sub denumirea de "plan secret pentru un atentat în Suedia", instrucțiuni cu montare a mobilei de la Ikea.

Contul oficial național @sweden, care este administrat în fiecare săptămână de câte un alt cetățean suedez, a primit circa 800 de întrebări în patru ore.

"Nu. Nimic de acest fel nu s-a întâmplat în Suedia. Nu a avut loc niciun atac terorist", a răspuns responsabilul din această săptămână, o mamă bibliotecară.

Una dintre teoriile care au circulat pe internet a fost că președintele american a văzut vineri la Fox News un reportaj despre problemele legate de imigrație în Suedia, potrivit DPA.

Magnus Ran, cercetător specializat în terorism în cadrul Universității de Apărare din Suedia, a scris pe Twitter, după ce s-a uitat la clip, că este vorba de "știri false".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu