Donald Trump își apără decizia de a-l demite pe directorul FBI James Comey

Donald Trump își apără decizia de a-l demite pe directorul FBI James Comey

Președintele american Donald Trump a promis miercuri că va numi 'pe cineva care va face o treabă mult mai bună' după demiterea lui James Comey din funcția de director al FBI, apărându-și astfel decizia pe Twitter după apariția unor acuzații de interferență politică, relatează DPA.

'James Comey va fi înlocuit de cineva care va face o treabă mult mai bună, aducând înapoi spiritul și prestigiul FBI', a scris Donald Trump pe Twitter.

'Comey a pierdut încrederea aproape a tuturor la Washington, atât a republicanilor cât și a democraților. Când lucrurile se vor liniști, îmi vor mulțumi!', a adăugat el.

Într-un mesaj scris anterior pe Twitter, Trump a susținut că 'democrații au spus lucruri foarte critice' la adresa lui Comey, însă acum opoziția parte foarte deranjată de decizia destituirii sale.

Această decizie a lui Donald Trump a provocat marți o undă de șoc la Washington, în condițiile în care poliția federală este însărcinată cu ancheta asupra unor eventuale legături între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia, acuzată că s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane. Decizia a provocat imediat acuzații de interferență politică, atât republicanii cât și democrații exprimându-și nemulțumirea.
Administrația Trump l-a acuzat pe Comey că a făcut numeroase greșeli în ancheta privind utilizarea unui server de e-mail privat de către Hillary Clinton pe când deținea funcția de secretar de stat american.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov a afirmat că decizia lui Donald Trump de a-l destitui pe Comey este 'o problemă internă' americană care 'nu are absolut nimic de-a face și nu trebuie să aibă de-a face cu Rusia'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Așa o fi?

4 Cifrele nu mint niciodată

5 „Nu te mai saturi de bani! Ai devenit penibilă cu reclamele tale” / „Zâna” Andreea Marin, taxată dur de internau…