Donald Trump își apără decizia de a-l demite pe directorul FBI James Comey

Președintele american Donald Trump a promis miercuri că va numi 'pe cineva care va face o treabă mult mai bună' după demiterea lui James Comey din funcția de director al FBI, apărându-și astfel decizia pe Twitter după apariția unor acuzații de interferență politică, relatează DPA.

'James Comey va fi înlocuit de cineva care va face o treabă mult mai bună, aducând înapoi spiritul și prestigiul FBI', a scris Donald Trump pe Twitter.

'Comey a pierdut încrederea aproape a tuturor la Washington, atât a republicanilor cât și a democraților. Când lucrurile se vor liniști, îmi vor mulțumi!', a adăugat el.

Într-un mesaj scris anterior pe Twitter, Trump a susținut că 'democrații au spus lucruri foarte critice' la adresa lui Comey, însă acum opoziția parte foarte deranjată de decizia destituirii sale.

Această decizie a lui Donald Trump a provocat marți o undă de șoc la Washington, în condițiile în care poliția federală este însărcinată cu ancheta asupra unor eventuale legături între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia, acuzată că s-a amestecat în alegerile prezidențiale americane. Decizia a provocat imediat acuzații de interferență politică, atât republicanii cât și democrații exprimându-și nemulțumirea.
Administrația Trump l-a acuzat pe Comey că a făcut numeroase greșeli în ancheta privind utilizarea unui server de e-mail privat de către Hillary Clinton pe când deținea funcția de secretar de stat american.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov a afirmat că decizia lui Donald Trump de a-l destitui pe Comey este 'o problemă internă' americană care 'nu are absolut nimic de-a face și nu trebuie să aibă de-a face cu Rusia'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 Săracilor...

3 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

4 Informație / DNA l-a pus sub acuzare pe Cumpănaşu pentru fraudă cu fonduri europene

5 Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros: Nu omul care îşi creşte porcul pentru el şi familie este problema…

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel