Donald Trump îşi laudă zidul: "A oprit Covidul, a oprit totul"

Donald Trump îşi laudă zidul: "A oprit Covidul, a oprit totul"

Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat marţi, în Arizona, eficienţa zidului construit pe o porţiune a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic, afirmând că a fost foarte util mai ales împotriva COVID-19, notează AFP.

Foto: (c) Carlos Barria / REUTERS


"Este zidul cel mai puternic care există în lume, beneficiază de o tehnologie incredibilă", a explicat preşedintele american cu prilejul unei mese rotunde la Yuma pentru a marca pragul de 200 de mile (322 de kilometri).

Liderul de la Casa Albă a insistat asupra faptului că este un zid de "netrecut", decât dacă ai avea "o scară extraordinar de lungă".

Donald Trump a insistat în mod deosebit asupra faptului că această construcţie este utilă pentru lupta contra imigraţiei ilegale, dar s-a dovedit foarte eficient, de asemenea, pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19.

"A oprit Covidul, a oprit totul", a declarat preşedintele SUA.

"În California, de exemplu, sunt zone foarte infectate de partea mexicană. Dacă nu aveam zidul, situaţia ar fi fost catastrofală", a adăugat el.

Promis din prima zi a campaniei, la 16 iunie 2015, acest "zid minunat", a cărui descriere şi mărime au variat de-a lungul mitingurilor de campanie, este o sursă de frustrare pentru Donald Trump de la instalarea sa la putere.

În faţa refuzului democraţilor de a debloca fonduri pentru acest proiect pe care ei îl consideră ineficient, preşedintele Statelor Unite a căutat modalităţi de a ocoli Congresul, în special utilizând fonduri ale Pentagonului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria