Donald Trump îşi reia mitingurile electorale în pofida îngrijorărilor privind pandemia de coronavirus

Donald Trump îşi reia mitingurile electorale în pofida îngrijorărilor privind pandemia de coronavirus

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că îşi va relua campania electorală săptămâna viitoare în Tulsa, statul Oklahoma, în primul său miting după ce marile adunări publice au fost interzise în contextul pandemiei de coronavirus, informează joi dpa.

Într-un discurs în timpul unui eveniment organizat la Casa Albă cu susţinători de culoare, Donald Trump a anunţat că va organiza mitinguri electorale şi în Florida, Arizona şi Carolina de Nord.

Mitingurile electorale cu mulţi participanţi au fost reprezentative pentru campania lui Trump din 2016 şi el se laudă adesea că umple stadioane în timpul evenimentelor electorale.

Aceste mitinguri au fost suspendate din martie, din cauza pandemiei, însă Donald Trump a făcut apel la o reluare rapidă a activităţilor de campanie.

Anunţul lui Trump survine în condiţiile în care în ţară este reluată activitatea după luni de măsuri de izolare impuse în contextul pandemiei, chiar dacă oficiali din domeniul sănătăţii se opun adunărilor mari de oameni precum concertele, mai ales adunărilor în spaţii închise, unde riscul de transmitere a virusului este mai mare.

În multe zone din SUA s-a înregistrat o creştere a numărului de contaminări, după ce restricţiile au fost relaxate şi oameni s-au adunat în grupuri, adesea fără a respecta regulile de distanţare.

De asemenea, există din nou îngrijorări cu privire la un al doilea val de contaminări cu noul tip de coronavirus, la toamnă şi iarna, în condiţiile în care oamenii se vor întoarce la muncă şi sute de mii de persoane participă la proteste naţionale împotriva rasismului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!

4 Așa o fi?

5 Citiți asta! / Un caz-școală de Mafie politico-judiciară!