Donald Trump laudă atitudinea "foarte deschisă" şi "foarte onorabilă" a liderului nord-coreean Kim Jong Un

Donald Trump laudă atitudinea "foarte deschisă" şi "foarte onorabilă" a liderului nord-coreean Kim Jong Un

Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat marţi atitudinea liderului nord-coreean, Kim Jong Un, cu care urmează să aibă curând o întrevedere, estimând că acesta a fost "foarte deschis" şi a avut un comportament "foarte onorabil", informează AFP.

Dând asigurări că Phenianul doreşte ca întrevederea lor să aibă loc "cât mai repede posibil", preşedintele american şi-a reafirmat convingerea că un acord cu Coreea de Nord ar fi bun pentru SUA, dar şi pentru (întreaga) "lume".

"Avem discuţii foarte bune", a continuat Trump, afişând o atitudine optimistă cu privire la summitul istoric pe care urmează să-l aibă cu cel pe care l-a criticat în trecut în mod vehement.

"El a fost într-adevăr foarte deschis şi a avut, cred eu, o atitudine foarte onorabilă din tot ceea ce putem constata", a continuat Trump cu referire la Kim Jong Un. "Multe promisiuni au fost făcute de Coreea de Nord de-a lungul anilor, însă ei nu au fost niciodată în această poziţie", a mai spus preşedintele american, fără a face precizări nici în ceea ce priveşte data exactă, nici locul acestei întrevederi, obiect al unor intense speculaţii.

Donald Trump a făcut aceste declaraţii în timpul unei întâlniri cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, la Casa Albă.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat sâmbătă că ţara sa îşi va suspenda testele nucleare şi lansările de rachete intercontinentale, adăugând că situl pentru teste nucleare de la Punggye-ri (nord) va fi închis, pentru că "şi-a îndeplinit misiunea". Cu toate acestea, el nu a evocat şi destructurarea arsenalului nuclear al Phenianului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa