„Donald Trump m-a violat“, spune o fostă editorialistă în fața unui tribunal din New York

„Donald Trump m-a violat“, spune o fostă editorialistă în fața unui tribunal din New York

O fostă editorialistă care îl dă în judecată pe Donald Trump pentru un presupus viol comis în urmă cu aproape 30 de ani a declarat că a lansat cazul pentru a încerca să își recupereze viața.

E. Jean Carroll Foto EPA EFE

E Jean Carroll a declarat în procesul civil de viol și defăimare din New York că nu a putut avea o viață sentimentală de la presupusa agresiune.

Carroll susține că domnul Trump a acostat-o într-un magazin din Manhattan în 1996. El a negat în mod constant acuzațiile ei, considerându-le "ficțiune".

"Sunt aici pentru că Donald Trump m-a violat, iar când am scris despre asta, el a mințit și a spus că nu s-a întâmplat", a declarat miercuri Carroll în fața unui tribunal federal din Manhattan. "A mințit și mi-a distrus reputația, iar eu sunt aici pentru a încerca să-mi recuperez viața".

Jean Carroll, fostă editorialistă la revista Elle, a declarat că întâlnirea cu Trump a început inițial cu un flirt, după ce acesta a abordat-o la magazinul Bergdorf Goodman și a întrebat-o dacă vrea să îl ajute să cumpere un cadou pentru un prieten.

Ea a spus că gluma a luat rapid o turnură când Trump i-a cerut să probeze o piesă de lenjerie intimă și a urmat-o într-o cabină de probă.

Odată intrată înăuntru, a susținut ea, el a închis ușa, a ținut-o lipită de perete și a violat-o.

"În timp ce stau astăzi aici, încă mai simt", a declarat ea în fața instanței.

Ea a încercat să îl împingă pe Trump, spunând că era clar că nu voia să se întâmple, a spus ea. Întâlnirea "extrem de dureroasă" s-a terminat în câteva minute, a spus ea, și a părăsit rapid magazinul.

În anii care au trecut de atunci, ea s-a simțit vinovată de decizia ei de a intra în cabina de probă, a declarat miercuri Caroll.

Ea a spus că a povestit atacul la doi prieteni, care i-au dat sfaturi contradictorii cu privire la faptul dacă ar trebui să își facă publică povestea.

În interogatoriul său, avocatul lui Carroll a părut să anticipeze întrebările cu care s-ar putea confrunta din partea echipei lui Trump, inclusiv dacă a fost motivată să îl dea în judecată pe fostul președinte din motive politice. Carroll, care a votat doar pentru candidații democrați, a declarat că nu a fost așa.

Donald Trump, care candidează la alegerile prezidențiale din 2024, a negat în mod repetat acuzațiile ei.

Miercuri, într-o serie de postări pe site-ul său de socializare, el a calificat contul drept o "poveste frauduloasă și falsă" și a pus-o sub semnul întrebării.

"Ea nu a țipat? Nu există martori? Nimeni nu a văzut asta?", a scris el.

Postarea lui Trump a fost adusă în atenția judecătorului districtual american Lewis Kaplan înainte ca martorii să se prezinte la bară.

Judecătorul a admonestat echipa de avocați a lui Trump pentru comportamentul clientului lor și a spus că postarea a fost "o declarație publică care, la prima vedere, pare complet nepotrivită".

Avocatul lui Trump, Joe Tacopina, i-a spus judecătorului că îi va cere clientului său să "se abțină de la orice altă postare referitoare la acest caz".

Până miercuri nu era imediat clar dacă fostul președinte plănuia să se prezinte în instanță în acest caz, care se așteaptă să dureze două săptămâni.

Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, se va întoarce la bară joi, unde probabil va fi supusă unei interogatorii încrucișate.

Ea solicită daune nespecificate de la Trump, în vârstă de 76 de ani.

În 2022, New York a adoptat Legea privind supraviețuitorii adulți, care a permis o perioadă de un an pentru ca victimele să depună procese de agresiune sexuală în acest stat pentru reclamații care altfel ar fi depășit termenul de prescripție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia