Donald Trump: Ministrul Justiţiei va decide soarta raportului Mueller

Donald Trump: Ministrul Justiţiei va decide soarta raportului Mueller

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat că este de datoria ministrului Justiţiei să decidă dacă raportul procurorului special Robert Mueller privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 trebuie să fie făcut public, relatează AFP.

Ancheta desfăşurată de Robert Mueller, care încearcă în principal să stabilească dacă a existat o înţelegere secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump, se apropie de final, dar nu a fost anunţată oficial nicio dată pentru încheierea sa.

Potrivit CNN, noul ministru al justiţiei, Bill Barr, care îi succede lui Jeff Sessions demis de Donald Trump, ar putea anunţa săptămâna viitoare sfârşitul acestei anchete şi trimite rapid Congresului un rezumat al raportului său.

Raportul trebuie să fie făcut public? "Decizia va aparţine ministrului justiţiei", a răspuns Trump care de mai multe luni afirmă că această anchetă este o "vânătoare de vrăjitoare" vizând să îi facă rău.

"Este un om extraordinar care respectă cu adevărat această ţară şi respectă Ministerul Justiţiei", a adăugat preşedintele american.

În cursul audierii sale în Senat, la jumătatea lui ianuarie, Bill Barr a jurat să protejeze investigaţiile procurorului Mueller împotriva oricărui amestec politic, pozând în om "independent". În pofida insistenţelor democraţilor, el nu şi-a luat însă angajamentul să publice integral concluziile anchetei.

Însărcinat cu această anchetă în mai 2017, Robert Mueller, fost director al FBI, încearcă, de asemenea, să stabilească dacă preşedintele american s-a făcut vinovat de obstrucţionarea justiţiei destituindu-l pe fostul director al FBI James Comey.

Această anchetă uriaşă a condus la numeroase puneri sub acuzare şi condamnări ale unor colaboratori apropiaţi ai celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite.

Donald Trump va lipsi de la Washington o mare parte a săptămânii viitoare. El urmează să plece la Hanoi, în Vietnam, pentru a participa la al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...