Donald Trump o acuză pe Hillary Clinton că a conspirat cu propriul partid pentru a-l învinge pe 'nebunul' de Sanders

Donald Trump o acuză pe Hillary Clinton că a conspirat cu propriul partid pentru a-l învinge pe 'nebunul' de Sanders

Președintele american Donald Trump a acuzat-o duminică pe Hillary Clinton că a conspirat cu partidul său pentru a-l învinge pe "nebunul" de Bernie Sanders, care i-a fost contracandidat la alegerile primare ale Partidului Democrat pentru desemnarea unui candidat la alegerile prezidențiale din 2016, informează EFE.

Ca de atâtea ori în trecut, Trump a recurs la Twitter pentru a o acuza pe Clinton că "a conspirat" cu democrații, în ceea ce pare a fi o aluzie la ancheta cu privire la presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale, în condițiile în care presa a folosit verbul "a conspira" pentru a descrie posibila relație între echipa de campanie a lui Trump și Rusia.

"Hillary Clinton a conspirat cu Partidul Democrat pentru a-l învinge pe Nebunul Bernie Sanders. Ea are voie să conspire în felul acesta? Nedrept față de Bernie!", a scris Trump pe contul său de Twitter.

În timpul campaniei electorale de anul trecut, a ieșit la iveală faptul că oficialități ale Comitetului Național Democrat (DNC), organul de conducere al Partidului Democrat, ar fi elaborat diferite strategii pentru ca Sanders să piardă și să fie favorizată astfel alegerea lui Clinton drept candidată a formațiunii.

Totodată, într-un interviu acordat programului matinal de televiziune "Fox and Friends", Trump i-a numit "obstrucționiști" pe democrați, pentru opoziția acestora la planul de sănătate promovat de republicani în Senat și menit să pună capăt reformei sanitare a fostului președinte democrat Barack Obama, cunoscută sub denumirea de Obamacare.

În cadrul interviului, Trump a apreciat că "ostilitatea" dintre cele două partide a atins noi culmi până la punctul în care democrații au decis "să obstrucționeze" orice subiect de pe agenda sa legislativă. "În ceea ce privește subiectul propunerii privind planul de sănătate, ar fi atât de bine dacă democrații și republicanii s-ar putea uni și să-și unească mâinile în jurul acestuia (planul de sănătate — n.r.) și să ajungă la ceva cu care toată lumea să fie mulțumită. Este atât de ușor, însă nu vom avea niciun vot democrat, niciunul. Și dacă ar fi cea mai bună inițiativă propusă vreodată în istoria umanității tot n-am avea niciun vot, este un lucru teribil", a spus Trump.

Opoziția democrată a anunțat că va vota în bloc împotriva planului de sănătate propus de Trump, dezvăluit în această săptămână de republicanii din Senat după săptămâni întregi de reuniuni secrete între 13 senatori, conduși de liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell. În interviu, Trump a criticat sloganul "rezistăm", care s-a transformat în strigătul de luptă al câtorva democrați care încearcă să se opună administrației Trump.

"Sloganul lor este 'rezistăm', sloganul ar trebui să fie 'haideți să ne unim', dar sloganul lor este 'obstrucție' și problema este că au devenit niște obstrucționiști. Este teribil să alegi așa un slogan și este teribil și pentru oamenii din această țară. Rezistență, obstrucție, ei (cetățenii americani — n.r.) nu vor asta", a insistat Trump.

Liderii republicanilor din Senat doresc să supună la vot săptămâna viitoare proiectul de lege, însă opoziția formulată de cinci senatori republicani ridică multe semne de întrebare cu privire la adoptarea acestui proiect. Republicanii au nevoie de 50 de voturi pentru ca proiectul de lege să treacă de Senat, și dețin 52 de mandate în această cameră, prin urmare nu-și permit să piardă sprijinul a mai mult de doi senatori.

În fine, Trump și-a intensificat atacurile și la adresa predecesorului său, care ar fi fost informat încă din august 2016 despre un amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA, reproșându-i tocmai faptul că nu a reacționat suficient de rapid, potrivit AFP. "Este un truc incredibil. Și dacă avea informația, de ce nu a făcut nimic? Ar fi trebuit să facă ceva", a declarat Trump la emisiunea Fox and Friends.

Potrivit ediției de vineri a cotidianului Washington Post, CIA l-ar fi avertizat pe Barack Obama încă din august 2016 că atacurile cibernetice de la Partidul Democrat ar fi fost ordonate de președintele rus Vladimir Putin pentru a o jena pe Hillary Clinton și a-l ajuta pe Donald Trump în cursa prezidențială din 8 noiembrie. Obama a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei pentru acest amestec abia la 29 decembrie, expulzând 35 de diplomați considerați agenți ruși.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!