Donald Trump s-a întâlnit cu familia Bush înainte de funeraliile celui de al 41-lea preşedinte al SUA

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit marţi cu familia predecesorului său George H.W. Bush, decedat vineri în Texas la 94 de ani, o dinastie politică pe care a atacat-o dur în trecut, relatează AFP.

În ajunul funeraliilor celui de al 41-lea preşedinte al SUA, Donald Trump s-a deplasat la Blair House, reşedinţă rezervată gazdelor de marcă situată în faţa Casei Albe, unde a fost primit de George W. Bush, fiu de preşedinte şi el însuşi preşedinte în perioada 2001-2009.

Trump va asista miercuri la funeralii în catedrala naţională de la Washington dar - fapt notabil - nu ar urma să ia cuvântul, potrivit programului difuzat de familia Bush.

Bill şi Hillary Clinton, Barack şi Michelle Obama sau cancelarul german Angela Merkel se vor afla printre numeroasele personalităţi prezente.

După decesul lui George H.W. Bush, al cărui "leadership de neclintit" l-a elogiat, Trump a adoptat o postură prezidenţială cu care este puţin obişnuit, dând mai multe semne de respect şi făcând o serie de gesturi simbolice, comentează AFP.

Magnatul din sectorul imobiliar nu a asistat la funeraliile Barbarei Bush, soţia lui George H.W. Bush.

De altfel, Trump nu a fost invitat la funeraliile unei alte figuri centrale din tabăra republicană, senatorul John McCain, cu care avea relaţii foarte proaste. Plecarea lui de la Casa Albă la clubul său de golf chiar în momentul în care avea loc ceremonia religioasă la câţiva kilometri depărtare a şocat Washingtonul.

În timpul campaniei prezidenţiale, Donald Trump şi-a bătut joc de statutul de erou de război al lui John McCain, după ce s-a aflat cinci ani în captivitate în timpul războiului din Vietnam. "Îmi plac oamenii care nu au fost capturaţi", a spus omul de afaceri, care nu a efectuat serviciul militar.

De-a lungul întregii zile de marţi, mii de persoane au trecut prin faţa sicriului lui George H.W. Bush, îmbrăcat în culorile americane, în centrul impozantului sediu al Congresului, unde şi-a început lunga sa carieră politică în anii 1960.

Provenit dintr-o familie bogată din New England, Bush, care şi-a condus ţara între 1989 şi 1993 în perioada de final a Războiului Rece, a fost preşedintele unui singur mandat, fiind învins net în 1992 de Bill Clinton, cu 22 de ani mai tânăr decât el.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

3 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 DOCUMENT / Singurele secții unde a câștigat Viorica Dăncilă în Iași sunt cele în care au votat pușcăriașii!

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări