Donald Trump se aşteaptă să fie întâmpinat de "milioane" de oameni în India

Preşedintele american a plecat duminică din SUA pentru o vizită de două zile în India, unde se aşteaptă să fie întâmpinat de "milioane" de persoane, relatează AFP.

"Sunt nerăbdător să fiu alături de poporul Indiei", a spus miliardarul american pe peluza Casei Albe înainte de a pleca în prima sa vizită în această ţară.

Pe lângă o vizită la Taj Mahal, Donald Trump va participa în special la o baie de mulţime pe un stadion de cricket, alături de prim-ministrul naţionalist Narendra Modi.

"Vor fi milioane şi milioane de persoane", a dat asigurări preşedintele SUA pe tema vizitei sale.

"Am înţeles că va fi un mare eveniment, unii spun chiar că va fi cel mai mare eveniment pe care India l-a cunoscut vreodată. Este ceea ce mi-a spus prim-ministrul", a mai spus Trump.

Preşedintele SUA nu-şi ascunde dragostea pentru marile mulţimi, lăudându-se frecvent cu mareea de şepci roşii de la mitingurile sale electorale.

Autorităţile indiene au anunţat însă că nu aşteaptă mai mult de 100.000 de persoane de eveniment, cum este cazul şi cu întâlnirea cu Narendra Modi de pe stadionul din Ahmedabad.

Narendra Modi şi Donald Trump au participat deja la o adunare de acest gen în septembrie 2019 în Houston (Texas), cu prilejul vizitei premierului indian în SUA. Această manifestaţie a fost prezentată drept cea mai mare primire organizată vreodată pentru un lider străin în SUA, cu excepţia papei.

Chiar dacă India îl va primi cu mare pompă pe preşedintele american, vizita de stat a lui Donald Trump nu ar urma să prilejuiască anunţuri majore, într-un context de vii tensiuni comerciale între cele două ţări.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia