Donald Trump se aşteaptă să fie întâmpinat de "milioane" de oameni în India

Donald Trump se aşteaptă să fie întâmpinat de "milioane" de oameni în India

Preşedintele american a plecat duminică din SUA pentru o vizită de două zile în India, unde se aşteaptă să fie întâmpinat de "milioane" de persoane, relatează AFP.

"Sunt nerăbdător să fiu alături de poporul Indiei", a spus miliardarul american pe peluza Casei Albe înainte de a pleca în prima sa vizită în această ţară.

Pe lângă o vizită la Taj Mahal, Donald Trump va participa în special la o baie de mulţime pe un stadion de cricket, alături de prim-ministrul naţionalist Narendra Modi.

"Vor fi milioane şi milioane de persoane", a dat asigurări preşedintele SUA pe tema vizitei sale.

"Am înţeles că va fi un mare eveniment, unii spun chiar că va fi cel mai mare eveniment pe care India l-a cunoscut vreodată. Este ceea ce mi-a spus prim-ministrul", a mai spus Trump.

Preşedintele SUA nu-şi ascunde dragostea pentru marile mulţimi, lăudându-se frecvent cu mareea de şepci roşii de la mitingurile sale electorale.

Autorităţile indiene au anunţat însă că nu aşteaptă mai mult de 100.000 de persoane de eveniment, cum este cazul şi cu întâlnirea cu Narendra Modi de pe stadionul din Ahmedabad.

Narendra Modi şi Donald Trump au participat deja la o adunare de acest gen în septembrie 2019 în Houston (Texas), cu prilejul vizitei premierului indian în SUA. Această manifestaţie a fost prezentată drept cea mai mare primire organizată vreodată pentru un lider străin în SUA, cu excepţia papei.

Chiar dacă India îl va primi cu mare pompă pe preşedintele american, vizita de stat a lui Donald Trump nu ar urma să prilejuiască anunţuri majore, într-un context de vii tensiuni comerciale între cele două ţări.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

4 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

5 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei