Donald Trump se declară 'deschis' faţă de o vizită la Moscova (Casa Albă)

Casa Albă a indicat vineri că preşedintele american Donald Trump este deschis ideii de a se deplasa la Moscova pentru o vizită, după anunţul făcut de preşedintele rus Vladimir Putin că l-a invitat la Moscova pe omologul său american, informează France Presse.

'Suntem gata să-l invităm pe preşedintele Trump la Moscova, el are această invitaţie, i-am vorbit despre ea. Eu sunt pregătit să mă duc la Washington', a declarat Putin într-o conferinţă de presă la Johannesburg în cadrul summitului Brics (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud).

Executivul american a reacţionat printr-un comunicat: 'Preşedintele Trump aşteaptă cu nerăbdare să îl primească pe preşedintele Putin la Washington după Anul Nou şi este deschis faţă de o vizită la Moscova după primirea unei invitaţii oficiale'.

Preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, s-au întâlnit într-o primă reuniune bilaterală la 16 iulie la Helsinki. Primul lor summit a declanşat un val de critici în SUA, unde declaraţiile preşedintelui american au fost considerate prea conciliante faţă de liderul rus, mai ales în ceea ce priveşte ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Iniţial anunţat pentru toamnă la Washington, viitorul summit Trump-Putin ar putea avea loc 'anul viitor', a anunţat miercuri Casa Albă.

Motivul invocat: ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 în SUA şi suspiciunea de complicitate între echipa de campanie a candidatului Donald Trump şi Kremlin - anchetă calificată drept o 'vânătoare de vrăjitoare' de către Casa Albă - trebuie mai întâi să fie încheiată pentru a nu afecta discuţiile. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X