Donald Trump se delimitează de un articol în care este elogiat de mișcarea rasistă Ku Klux Klan

Donald Trump se delimitează de un articol în care este elogiat de mișcarea rasistă Ku Klux Klan

Echipa de campanie a candidatului republican la președinția SUA, Donald Trump, a dezaprobat miercuri un articol elogios la adresa acestuia apărut într-o publicație a mișcării rasiste Ku Klux Klan (KKK), transmite agenția EFE.

Pe prima pagină a ultimei ediții trimestriale a publicației 'The Crusader' se regăsește articolul intitulat 'Să facem America mare din nou' (Make America Great Again), exact sloganul electoral al lui Trump, însoțit de fotografia acestuia.

Articolul este scris de pastorul Thomas Robb, liderul 'Cavalerilor Ku Klux Klan', una dintre cele mai mari organizații americane asociate mișcării Ku Klux Klan, ce se prezintă drept o mișcare apărătoare a 'valorilor și culturii creștine' și a 'rasei albe'.

'Poate să se întâmple acest lucru ? Chiar poate America să devină mare din nou ? Vom afla în curând (...) America a fost fondată ca o Republică Creștină Albă. Și, ca Republică Creștină Albă, a devenit mare' — este unul dintre pasajele din articol.

Dar echipa de campanie a lui Trump a difuzat prompt un comunicat în care se delimitează de ideile din articol, subliniind că 'Trump și echipa sa condamnă ura în orice formă a ei'. 'Această publicație este respingătoare, iar opiniile ei nu îi reprezintă pe zecile de milioane de americani ce s-au alăturat campaniei noastre', se mai menționează în textul difuzat.

Unii jurnaliști americani au interpretat acel articol drept o susținere oficială pentru Trump a mișcării Ku Klux Klan, idee respinsă chiar de autorul articolului. 'În general, ne plac opiniile sale naționaliste (ale lui Trump n.red) și declarațiile sale despre închiderea frontierelor pentru imigranții ilegali', astfel a justificat Thomas Robb redactarea textului, el susținând că publicarea respectivului articol nu reprezintă un sprijin pentru Trump.

Însă acesta din urmă a provocat o polemică în luna februarie, când într-o emisiune la postul CNN, moderată de Jake Tupper, a refuzat să condamne sprijinul pe care i l-a oferit David Duke, fostul lider al Ku Klux Klan. Trump a spus atunci că nu știe nimic despre Duke și nici despre cei care susțin ideea supremației 'rasei albe'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...