Donald Trump susține că japonezii de la SoftBank vor investi 50 de miliarde de dolari în SUA

Donald Trump susține că japonezii de la SoftBank vor investi 50 de miliarde de dolari în SUA

Președintele american ales, Donald Trump, a afirmat marți că gigantul japonez din domeniul telecomunicațiilor SoftBank Group "este de acord" să investească 50 de miliarde de dolari în economia americană și că creeze "50.000 de noi locuri de muncă", relatează AFP.

În două mesaje pe Twitter care anunță știrea după o întrevedere la New York cu directorul executiv Softbank Group, Masayoshi Son, Donald Trump nu a oferit niciun detaliu despre natura sau calendarul investițiilor.

"Masa (directorul executiv al Softbank Group) este de acord să investească 50 de miliarde de dolari în Statele Unite în întreprinderi și să creeze 50.000 de noi locuri de muncă", a scris pe Twitter președintele ales care ulterior a fost văzut în compania miliardarului în holul de la intrarea în Trump Tower.

"Masa mi-a spus că nu ar fi făcut niciodată asta dacă nu aș fi câștigat alegerile", a mai scris Donald Trump pe Twitter.

Masayoshi Son a precizat jurnaliștilor că locurile de muncă vor fi create prin investiții în noi companii.

"Am venit să sărbătorim reușita sa", a declarat omul de afaceri japonez. "I-am spus 'este minunat, Statele Unite își vor regăsi măreția'", a adăugat Masayoshi Son, parafrazând sloganul de campanie al președintelui ales.

Pentru a confirma spusele, el le-a arătat jurnaliștilor o coală de hârtie cu logoul grupului său și al grupului tehnologic taiwanez Foxconn pe care se putea citi "se angajează să investească 50 de miliarde de dolari + 7 miliarde în Statele Unite, să creeze 50.000 + 50.000 de noi locuri de muncă în Statele Unite în următorii 4 ani".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede