Donald Trump va efectua o vizită în India la 24 şi 25 februarie, anunţă Casa Albă

Donald Trump va efectua o vizită în India la 24 şi 25 februarie, anunţă Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump se va deplasa în India la 24 şi 25 februarie, la New Delhi, dar şi în statul Gujarat, de unde este originar premierul indian Narendra Modi, a anunţat luni Casa Albă, potrivit AFP.

"Într-o discuţie telefonică avută în weekend, preşedintele american şi premierul Modi au convenit că această vizită va aprofunda parteneriatul strategic dintre India şi SUA", a precizat Casa Albă.

Magnatul imobiliar din New York şi naţionalistul hindus Narendra Modi au ajuns la putere cu promisiuni în anumite privinţe similare, prezentându-se ca oameni din afara sistemului dornici să readucă măreţia ţărilor lor.

În afară de capitala indiană, preşedintele american şi prima doamnă Melania Trump vor vizita şi oraşul "Ahmedabad, care se află în statul Gujarat de unde este originar premierul Modi şi care a jucat un rol important în viaţa lui Mahatma Gandhi şi a mişcării de independenţă a Indiei", a subliniat Casa Albă.

În septembrie, preşedintele american s-a deplasat alături de Modi la un mare miting în onoarea acestuia din urmă la Houston, în Texas. Acest gest neobişnuit a fost văzut ca un semn de prietenie faţă de el, dar şi ca un mijloc pentru Donald Trump, aflat în campanie pentru al doilea mandat, de a încerca să atragă de partea sa diaspora indiană din SUA.

Modi, care se afla în SUA cu ocazia Adunării Generale a ONU, l-a lăudat pe miliardarul american, despre care a spus că este "prietenos, accesibil şi spiritual".

Diaspora indiană din SUA, care numără patru milioane de persoane, este una dintre cele mai prospere din ţară, dar şi în mare măsură fidelă Partidului Democrat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră