Donald Trump va efectua un turneu în Franţa şi Irlanda, dar va fi absent de la summiturile din Asia

Donald Trump va efectua un turneu în Franţa şi Irlanda, dar va fi absent de la summiturile din Asia

Preşedintele american, Donald Trump, va merge la Paris pentru ceremoniile organizate, la 11 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la încheierea Primul Război Mondial, precum şi în Irlanda, dar va absenta de la summiturile regionale cu ţările din Asia prevăzute la sfârşitul anului, transmite AFP.

Spre deosebire de anul trecut, Donald Trump nu va participa la întâlnirile şefilor de stat şi de guvern din ţările Asia-Pacific, o decizie încărcată de simboluri pe fondul ascensiunii în putere a Chinei şi scăderii influenţei Statelor Unite în regiune.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, va fi prezent la summiturile anuale ale Forumului Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC) şi Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), prevăzute la Singapore şi, respectiv, în Papua Noua Guinee.


Foto: (c) RIck Wood / AP


Casa Albă a confirmat vineri că preşedintele Donald Trump va efectua o vizită în Franţa pentru ceremoniile care vor marca împlinirea a 100 de ani de încheierea primei conflagraţii mondiale.

Participarea sa la ceremonii "va pune în lumină sacrificiile făcute de americani, nu doar în timpul Primului Război Mondial, ci şi de-a lungul secolului trecut, în numele libertăţii", a subliniat Casa Albă.

Cu ocazia vizitei în Franţa, Donald Trump va face o escală în Irlanda "pentru a reînnoi legăturile profunde şi istorice "dintre cele două ţări.

Pe de altă parte, preşedintele american va fi prezent la summitul G20 de la Buenos Aires, în Argentina, şi va mai vizita Columbia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…