Donald Trump vede o paralelă între Brexit și susținerea de care se bucură el în SUA

Donald Trump, candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, a declarat vineri că există o "paralelă" între Brexit și susținerea de care se bucură el în SUA, informează AFP.

"Văd o adevărată paralelă", a declarat el pentru presă, în timpul vizitei sale în Scoția, unde inaugurează redeschiderea unuia dintre complexurile sale de golf. "Oamenii doresc să reia controlul asupra țărilor lor, vor independență într-un anumit sens", a adăugat el.

"Cred că este extraordinar, cred că va fi extraordinar. Este fantastic", a declarat el, după ce a aterizat la bordul unui elicopter la Turnberry, pe coasta de vest a Scoției.

Înainte de a efectua această vizită în Scoția, regiune care a votat pentru menținerea Marii Britanii în UE, Donald Trump a declarat la postul Fox News că ar înclina pentru Brexit, admițând în același timp că "nu s-a interesat prea mult de problemă".

Aceasta este prima deplasare în străinătate pentru miliardarul din New York după ce a întrunit numărul de delegați pentru convenția republicană, ceea ce ar urma să-i asigure desemnarea în calitate de candidat al republicanilor în cursa pentru Casa Albă.

La Turnberry, el a fost întâmpinat de manifestanți, ținuți la distanță de forțele de ordine. Militanți din două asociații, "Scotland Against Trump" și "Stand Up To Racism Scotland", au prevăzut să protesteze împotriva venirii miliardarului, care a șocat Europa cu declarațiile sale cu privire la musulmani și migranți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

3 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

4 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

5 Procurorii din Bulgaria au găsit în timpul unei percheziții la un ministru o listă cu patroni de presă și afac…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!