Donald Trump vede o paralelă între Brexit și susținerea de care se bucură el în SUA

Donald Trump vede o paralelă între Brexit și susținerea de care se bucură el în SUA

Donald Trump, candidatul republican în cursa pentru Casa Albă, a declarat vineri că există o "paralelă" între Brexit și susținerea de care se bucură el în SUA, informează AFP.

"Văd o adevărată paralelă", a declarat el pentru presă, în timpul vizitei sale în Scoția, unde inaugurează redeschiderea unuia dintre complexurile sale de golf. "Oamenii doresc să reia controlul asupra țărilor lor, vor independență într-un anumit sens", a adăugat el.

"Cred că este extraordinar, cred că va fi extraordinar. Este fantastic", a declarat el, după ce a aterizat la bordul unui elicopter la Turnberry, pe coasta de vest a Scoției.

Înainte de a efectua această vizită în Scoția, regiune care a votat pentru menținerea Marii Britanii în UE, Donald Trump a declarat la postul Fox News că ar înclina pentru Brexit, admițând în același timp că "nu s-a interesat prea mult de problemă".

Aceasta este prima deplasare în străinătate pentru miliardarul din New York după ce a întrunit numărul de delegați pentru convenția republicană, ceea ce ar urma să-i asigure desemnarea în calitate de candidat al republicanilor în cursa pentru Casa Albă.

La Turnberry, el a fost întâmpinat de manifestanți, ținuți la distanță de forțele de ordine. Militanți din două asociații, "Scotland Against Trump" și "Stand Up To Racism Scotland", au prevăzut să protesteze împotriva venirii miliardarului, care a șocat Europa cu declarațiile sale cu privire la musulmani și migranți.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …