Donald Tusk, convocat ca martor în Polonia într-un dosar împotriva unor foști oficiali ai serviciilor secrete

Donald Tusk, convocat ca martor în Polonia într-un dosar împotriva unor foști oficiali ai serviciilor secrete

Procuratura din Varșovia a anunțat că l-a convocat pe președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, pentru a-l audia miercuri ca martor în legătură cu un caz împotriva unor foști oficiali ai serviciilor secrete, transmite luni Reuters.

"Donald Tusk a fost convocat ca martor într-un caz împotriva unor foști lideri ai serviciilor de contrainformații ale armatei (SKW), care au fost inculpați pentru colaborare cu serviciile de informații ale altei țări fără să fi primit autorizația necesară de la prim-ministru", a declarat procurorul Michal Dziekanski.

Cazul vizează fapte din 2010, când Donald Tusk era prim-ministru al Poloniei.

Donald Tusk a fost reales , joi, la un summit la Bruxelles, în funcția de președinte al Consiliului European, în pofida opoziției Guvernului de la Varșovia, care l-a dorit în locul său pe europarlamentarul conservator Jacek Saryusz-Wolski. A fost pentru prima dată când președintele Consiliului European a fost ales fără a se întruni unanimitate de voturi.

Partidul Dreptate și Justiție (PiS), aflat la guvernare la Varșovia, este un adversar declarat al fostului premier, a cărui formațiune liberală, Platforma Civică, este acum în opoziție în Polonia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...