Donald Tusk, convocat ca martor în Polonia într-un dosar împotriva unor foști oficiali ai serviciilor secrete

Donald Tusk, convocat ca martor în Polonia într-un dosar împotriva unor foști oficiali ai serviciilor secrete

Procuratura din Varșovia a anunțat că l-a convocat pe președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, pentru a-l audia miercuri ca martor în legătură cu un caz împotriva unor foști oficiali ai serviciilor secrete, transmite luni Reuters.

"Donald Tusk a fost convocat ca martor într-un caz împotriva unor foști lideri ai serviciilor de contrainformații ale armatei (SKW), care au fost inculpați pentru colaborare cu serviciile de informații ale altei țări fără să fi primit autorizația necesară de la prim-ministru", a declarat procurorul Michal Dziekanski.

Cazul vizează fapte din 2010, când Donald Tusk era prim-ministru al Poloniei.

Donald Tusk a fost reales , joi, la un summit la Bruxelles, în funcția de președinte al Consiliului European, în pofida opoziției Guvernului de la Varșovia, care l-a dorit în locul său pe europarlamentarul conservator Jacek Saryusz-Wolski. A fost pentru prima dată când președintele Consiliului European a fost ales fără a se întruni unanimitate de voturi.

Partidul Dreptate și Justiție (PiS), aflat la guvernare la Varșovia, este un adversar declarat al fostului premier, a cărui formațiune liberală, Platforma Civică, este acum în opoziție în Polonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!

5 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați