Dorin Șerdean, fostul acționar al echipei Dinamo, arestat încă de săptămâna trecută. Ce spune avocatul lui

Dorin Șerdean, fostul acționar al echipei Dinamo, arestat încă de săptămâna trecută. Ce spune avocatul lui

Tribunalul București a decis, miercuri seara, arestarea preventivă a fostului acționar al echipei Dinamo, Dorin Șerdean. El a fost cercetat într-un dosar al Parchetului European.

Dorin Șerdean

Dorin Șerdean, fost președinte executiv și acționar majoritar la Dinamo, a fost arestat încă de săptămâna trecută, a precizat avocatul său.

El este cercetat într-un dosar care vizează emiterea unor scrisori de garanție false pentru procurarea de fonduri europene.

Potrivit anchetatorilor, el ar fi pus la cale o schemă în care a fost implicată și o bancă din Insulele Comore, care ar fi emis scrisori de garanție în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Cu acești bani erau asigurate proiectele de investiții europene împotriva daunelor, dar totul s-a făcut fictiv.

Avocatul lui anunță că va depune o contestație la Curtea de Apel București.

Dorin Șerdean, arestat la solicitarea Parchetului European: „Asta este procedura”

„Domnul Dorin Șerdean a fost arestat preventiv săptămâna trecută pentru 30 de zile. În principiu, urmează contestația, care va fi judecată la Curtea de Apel București. Urmează să fie redactată și motivată încheierea de către judecătorul de drepturi și libertăți. Curtea de Apel în următoarele cinci zile va stabili termen de judecată pentru judecarea contestației. Asta este procedura penală”, a spus avocatul Vlad Dan Oanea pentru gsp.ro.

În luna februarie 2023, Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo către firma Red&White, în spatele căreia se află Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și Dorin Iacob. Acesta a înstrăinat cele 72,27 la sută din acțiunile pentru 500.000 de euro, către firma Red&White.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?