Dormi mai puțin de șase ore pe noapte? Trei riscuri severe la care te supui

Dormi mai puțin de șase ore pe noapte? Trei riscuri severe la care te supui

Specialiștii spun că fiecare dintre noi are nevoie zilnic de cel puţin şapte-opt ore de somn . O durată mai scurtă a somnului ne poate influența negativ sănătatea.

Somn. FOTO Shutterstock

Se știe că somnul este esențial pentru menţinerea sănătăţii organismului. Nimic nu poate înlocui efectele unui somn corect atunci când vine vorba de revigorarea organismului. Toată lumea e de acord cu acest lucru, dar cât ar trebui să dureze un somn corect?

De câte ore are nevoie un om pentru a fi în cea mai bună formă

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) precizează că un somn de minimum șapte ore pe noapte este esențial pentru a ne menține corpul și mintea sănătoase.

Specialiștii atrag atenția că un somn sub normă poate avea consecințe grave asupra sănătății potrivit Fanatik.ro . Studiile arată că neasigurarea orelor necesare de somn crește riscul de deces.

Riscuri majore

Și deși aceste aspecte se cunosc, între 50 și 70 de milioane de adulți nu beneficiază de somnul minim necesar.

„Somnul insuficient are ca rezultat o activitate crescută a sistemului nervos, ceea ce duce la creșterea ritmului cardiac, vasoconstricție și niveluri ridicate ale tensiunii arteriale
“, explică Taryn Fernandes, medic la un centru online de tratament pentru sănătate mintală, conform BestLifeonline.com .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...