Dosar Gigină / Patronul firmei care a săpat groapa, la DNA: Am fost chemat ca suspect; o vină o are și polițistul

Dosar Gigină / Patronul firmei care a săpat groapa, la DNA: Am fost chemat ca suspect; o vină o are și polițistul

Petre Mazilu, patronul societății General MPM Impex SRL, firmă care a săpat groapa în care a căzut cu motocicleta Bogdan Gigină, s-a prezentat miercuri la DNA în calitate de suspect, el afirmând că semnalizările în zonă, la acel moment, au fost făcute corect, iar, în opinia sa, o mare parte din vină a avut-o și tânărul polițist.

''Semnalizările au fost corecte, se știa de groapă, s-a lucrat trei zile înainte. Înainte cu o oră a trecut o delegație, era a președintelui. Deci nu se poate spune că nu a fost semnalizată corect. (...) Erau două lămpi. (...) Eu zic că s-a respectat întru totul legea în ceea ce privește semnalizarea gropilor. (...) La câțiva metri, nu aș putea să precizez cu exactitate, dar erau semnale luminoase și semne de presemnalizare cât ne-a putut permite să nu încurcăm intersecția, era foarte aproape și nu se putea face o presemnalizare cu 200 de metri, în niciun caz. Nicăieri nu scrie că la 200 de metri în oraș'', a spus Mazilu, la sediul DNA.

Acesta a fost pus sub acuzare de procurorii DNA în acest dosar. ''Am fost chemat ca suspect pentru acuzația că nu au fost semnale, din câte mi s-a spus, reflectorizante și că nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. (...) Câteodată în viață ești vinovat numai că exiști, nu că ai o vină anume. Din toate punctele de vedere eu cred că a fost semnalizată corectă și a rămas semnalizată încă două zile cât au mai durat lucrările'', a arătat el.

Întrebat a cui a fost responsabilitatea în acest caz, el a răspuns: ''N-aș putea să mă pronunț. Probabil că o mare vină o are și tânărul și păcat că a murit așa de tânăr. (...) Din neatenție, probabil, a dânsului. Din câte am înțeles i s-a spus să se retragă din dispozitiv din cauza condițiilor meteo. (...) El știa de ea (n.r. de groapă) când a ajuns acolo, în intersecție, din informații, erau doi polițiști care restricționau circulația în momentul trecerii coloanei'', a menționat Mazilu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...