Dosar penal pentru incitare la ură sau discriminare în cazul lui Alexandru Cumpănaşu

Dosar penal pentru incitare la ură sau discriminare în cazul lui Alexandru Cumpănaşu

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au început urmărirea penală in rem pentru incitare la ură sau discriminare în legătură cu mai multe postări publicate de fostul candidat la preşedinţie Alexandru Cumpănaşu pe o reţea de socializare.

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat, miercuri, un dosar penal ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, urmărirea penală fiind începută in rem", se precizează într-un comunicat al Parchetului transmis, miercuri, AGERPRES.

Parchetul nu face referire la o anumită persoană, dar surse judiciare au precizat pentru AGERPRES că cel vizat de verificări ar fi Alexandru Cumpănaşu.

În fapt, spun anchetatorii, s-a reţinut că în spaţiul public au apărut o serie de postări şi materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secţiei 16 Poliţie, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură faţă de o anumită categorie de persoane, în speţă cadrele didactice.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secţiei 16 Poliţie sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, cauza fiind în faza administrării probatoriului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”