Dosarul atentatului de la Arad. 400 de persoane, audiate. Cerc larg de suspecți, români și străini

Dosarul atentatului de la Arad. 400 de persoane, audiate. Cerc larg de suspecți, români și străini

Procurorul general al României a precizat, într-o discuție cu presa, că autoritățile au un cerc mai larg de suspecți (români și străini) în cazul atentatului cu bombă de la Arad, în urma căruia a fost ucis omul de afaceri Ioan Crișan, în mai 2021.

Alex Florența, procurorul general al României FOTO Inquam Photos

În ceea ce privește situația dosarului de la Arad, unde procurorii anchetează detaliile legate de moartea unui om de afaceri, omorât în urma exploziei mașinii în care era, noul procuror general al României a precizat, într-o discuție cu presa că anchetatorii „au un cerc mai larg de suspecți”. Aceștia nu ar fi doar români, ci și străini.

Autoritățile române colaborează cu Eurojust și cu alte state, inclusiv Ucraina, Republica Moldova și Serbia pentru depistarea unora dintre aceștia, dar și pe alte chestiuni.

Potrivit celor menționate de Alex Florența, au fost audiate în jur de 400 de persoane până acum.

Raportul necropsiei

Raportul necropsiei arată că omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a decedat din cauza exploziei, la câteva secunde după deflagraţie. Au fost astfel excluse alte ipoteze luate în calcul de anchetatori privind cauza morţii lui Ioan Crişan .

Omul de afaceri Ioan Crişan a murit, în mai 2021, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Procurorii de la Parchetul General au anunţat că investighează cazul sub suspiciunea de omor calificat cu premeditare.

Anchetatorii au refăcut şi traseul omului de afaceri din ultimele ore de dinaintea producerii exploziei. Ioan Crişan a mers într-o seară de vineri seara acasă, în jurul orei 21:00, într-un cartier din Arad unde locuieşte alături de soţie. Maşina a rămas parcată pe locul de parcare pe care omul de afaceri îl folosea în mod curent toată noaptea. A doua zi a plecat de dimineaţă de acasă, în jurul orei 6:30. La ora 6:45 a parcat în locul unde a avut loc deflagraţia.

A lipsit din maşină timp de 10 minute, a fost la un bar din zonă unde mergea în mod curent dimineaţa pentru a bea cafeaua şi s-a urcat din nou la volan în jurul orei 6:55. După câteva zeci de secunde, maşina a sărit în aer.

Primul apel la 112 a fost făcut la ora 7:00, după ce mai mulţi trecători au încercat să stingă flăcările care creşteau, însă, în intensitate, aşa că au cerut ajutorul pompierilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante