Dosarul creditelor ilegale. Fostul director general al BRD, Sorin Popa, cercetat sub control judiciar

Dosarul creditelor ilegale. Fostul director general al BRD, Sorin Popa, cercetat sub control judiciar

Fostul director general al BRD Sorin Popa va fi cercetat sub control judiciar în dosarul privind acordarea ilegală de credite, au hotărât procurorii DIICOT, după ce l-au audiat joi pe acesta. 

Sorin Popa a venit joi la DIICOT, fiind citat pentru a da declaraţii în dosarul privind acordarea ilegală de credite, prin care s-ar fi produs băncii un prejudiciul estimat la peste 43 de milioane de euro, surse judiciare declarând că anchetatorii îi aduc la cunoştinţă lui Popa că este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

Sorin Popa a ajuns la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în jurul orei 08.45, însoţit de avocat, şi la intrare a declarat că este nevinovat.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Sorin Popa că este urmărit penal pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi complicitate la spălare de bani.

Sorin Popa a fost citat la DIICOT şi în 19 mai, când s-au prezentat mai multe persoane pentru a li de aduce la cunoştinţă că sunt urmărite penal în această cauză, însă atunci au fost avocaţii acestuia, care le-au spus procurorilor că fostul vicepreşedinte BRD este în Franţa şi că nu a putut veni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!