Dosarul Unifarm/„Sunt încrengături politico-interlopo-mafiote care duc chiar în anturajul premierului”

Dosarul Unifarm/„Sunt încrengături politico-interlopo-mafiote care duc chiar în anturajul premierului”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că va merge marți la DNA pentru a depune noi probe în dosarul Unifarm și pentru a cere audierea unor martori. El a susținut, luni, la  RFI , că în acest caz ar trebui audiat și Ludovic Orban, pentru că există "încrengături politico-interlopo-mafiote, care duc din păcate chiar în anturajul premierului”.

Emanuel Ungureanu spune că va prezenta DNA noi probe în dosarul Unifarm: ”Românii au înțeles foarte bine că, din păcate, unii au făcut bani în pandemie. Mâine o să merg la DNA cu noi probe în cazul Unifarm și în cazul altor încrengături politico-interlopo-mafiote, care duc din păcate chiar în anturajul premierului”.

Solicitat să aducă dovezi în sprijinul acuzațiilor sale, deputatul USR a răspuns: ”Voi aduce indicii foarte clare și voi cere audierea unor martori. Dacă ați urmărit ancheta Rise Project, veți vedea că acești oameni au documentat foarte-foarte atent legăturile dintre oameni din anturajul premierului, care nu știu dacă este responsabil de numele lui care a fost folosit în anumite mesaje care sunt în spațiul public. Sunt dovezi care duc foarte aproape de domnul Orban. Vor trebui să-l audieze procurorii și să stabilească în ce măsură intervențiile pe care le-a făcut el pentru acel transport de măști din Turcia la vicepreședintele turc au fost, cum să spun, știind că acele firme au înțelegeri oculte și a fost o înțelegere de tip consorțiu, ca anumită firmă să câștige licitația sau a fost atras el într-o capcană de oameni în care a avut încredere”.
Premierul Ludovic Orban va fi prezent luni, la Camera Deputaţilor, la ''Ora prim-ministrului'', la dezbaterea pe tema achiziţiilor făcute de Unifarm în contextul pandemiei de COVID-19.

Dezbaterea de la Cameră a fost iniţiată ca urmare a punerii sub control judiciar a directorului Unifarm, Adrian Ionel, într-un dosar în care este acuzat de DNA, printre altele, de luare de mită, referitor la achiziţionarea unor echipamente de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenţă, instigare la fals intelectual şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.
Procurorii anticorupţie spun că Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca Unifarm, companie de stat, să atribuie un contract de achiziţie a echipamentelor de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2 - 250.000 de combinezoane şi 3 milioane de măşti chirurgicale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...