Două atacuri cu armă de foc la Ierusalim, ambii atacatori palestinieni, eliminați

Două atacuri cu armă de foc la Ierusalim, ambii atacatori palestinieni, eliminați

Doi palestinieni au deschis focul miercuri în două locuri diferite din Ierusalim, rănind grav un automobilist, dar forțele de securitate israeliene au reacționat, eliminându-i pe amândoi, a indicat poliția, citată de AFP. Cei doi palestinieni au deschis focul din propria mașină asupra unui autobuz într-un sector locuit de evrei ultraortodocși în nordul Ierusalimului. Un șofer, care avea o armă asupra sa, s-a oprit și a ripostat.

Ulterior, ambii agresori au fugit în direcția Orașului vechi. Acolo, ei au deschis focul din nou, rănind grav un bărbat de 50 de ani, se pare un palestinian din Ierusalimul de Est, potrivit serviciilor de urgență, citate de AFP. Ulterior, forțele de securitate i-au eliminat pe atacatori.

Teritoriile palestiniene și Israelul se confruntă în ultimul timp cu un val de violențe soldate cu moartea a 187 de palestinieni, 28 de israelieni, doi americani, un eritreean și un sudanez de la 1 octombrie 2015 și până în prezent, conform unui bilanț AFP. Cei mai mulți dintre palestinienii uciși sunt autori sau prezumtivi autori ai unor atacuri.

Atacul de miercuri survine după ce marți s-a înregistrat o serie de patru atacuri comise de palestinieni în Ierusalimul de est, în localitatea israeliană Petaj Tikva și la Jaffa, în sudul Tel Avivului, în ultimul atac pierzându-și viața un turist american și 14 persoane fiind rănite. Toți cei patru atacatori palestinieni au fost uciși de forțele de securitate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

4 Foarte interesante amănunte!

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă