Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi

Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi

Forțele aeriene americane au interceptat, luni, două bombardiere rusești Tu-95 în apropriere de costa Alaskăi.

Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în largul Alaskăi

Potrivit unui comunicat emis, marți, de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD), două avioane de vânătoare au reușit să intercepteze două bombardiere rusești Tu-95 Bear-H care intrat în zona de identificare apărării aeriene din Alaska, potrivit Agerpres.

Avioanele ruseşti "au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au intrat în spaţiul aerian al Statelor Unite sau al Canadei", a mai declarat comandamentul nord-american.

Chiar dacă există tensiuni mărite între SUA și Rusia din cauza amenințărilor nucleare ale conducerii de la Moscova, armata americană a confirmat că activitatea rusească în zona de identificare a SUA nu este una provocatoare sau care să reprezinte o amenințare.

Astfel de interceptări ale aeronavelor rusești în această zonă din Alaska sunt relativ frecvente, potrivit NORAD.

"NORAD foloseşte o apărare multi-stratificată cu sateliţi, radare la sol, radare de bord şi avioane de luptă pentru a identifica orice aeronavă şi a recunoaşte orice acţiune inadecvată", a avertizat totuşi armata americană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”