Două bombardiere ruseşti, interceptate de avioane de vânătoare canadiene şi americane

Două bombardiere ruseşti, interceptate de avioane de vânătoare canadiene şi americane

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a anunţat că avioane de vânătoare canadiene şi americane au fost mobilizate în weekend pentru a escorta două bombardiere ruseşti care zburau în apropiere de coasta nord-americană, potrivit site-ului 45enord şi Fox News.

Conform NORAD, două avioane de luptă americane de tipul F-22 şi două aparate canadiene CF-18 au identificat două bombardiere strategice ruseşti Tu-160 Blackjack, care intraseră sâmbătă dimineaţă într-o zonă patrulată de Forţele Aeriene Regale Canadiene (RCAF).

'Un avion AWACS E-3, două avioane de luptă F-22 şi două avioane de vânătoare CF-18 ale NORAD au detectat două bombardiere strategice ruseşti Tu-160 Blackjack intrând în zona de identificare a spaţiului aerian al Canadei la 26 ianuarie. Bombardierele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu a existat nicio încălcare a spaţiului aerian (canadian)', precizează NORAD.

Niciun conflict nu a fost semnalat între avioanele ruseşti, americane şi canadiene.

NORAD a adăugat că utilizează radare, sateliţi şi avioane de luptă în scop de patrulare aeriană şi pentru monitorizarea aeronavelor care intră în spaţiul aerian american şi canadian.

'Prioritatea NORAD este de a apăra Canada şi SUA. Capacitatea noastră de a proteja naţiunile noastre începe cu detectarea, localizarea şi identificarea aeronavelor de interes care se apropie de spaţiul aerian american şi canadian', a declarat generalul Terrence J. O'Shaughnessy, comandantul NORAD, într-un comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /