Două curse Lisabona-București operate de TAP Portugal au fost anulate; ANAT caută soluții pentru întoarcerea turiștilor în țară

Două curse Lisabona-București operate de TAP Portugal au fost anulate; ANAT caută soluții pentru întoarcerea turiștilor în țară

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) protestează față de modul neprofesionist în care TAP Portugal tratează problema turiștilor români blocați la Lisabona, după ce două curse Lisabona - București au fost anulate, iar compania nu a oferit explicații, susțin reprezentanții ANAT într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

''Două curse TAP Portugal Lisabona — București și retururile lor au fost anulate până acum și compania nu a explicat motivele. Considerăm că este o crasă lipsă de respect față de agențiile de turism cu care colaborează și mai ales față de turiștii a căror întoarcere din vacanță se întârzie. Nu avem nicio informare oficială despre ce se întâmplă, suntem în situația să nu știm ce să le spunem turiștilor noștri care sună cerând explicații și ajutor'', a declarat Alin Burcea, președinte ANAT.

Anularea zborului 1324, din 27 august, ora 00:15, nu a fost anunțată și agențiilor de turism care au vândut pachete de vacanță cu transport pe această cursă, și nici anularea cursei următoare, din 28 august, ora 00:15, pe care o mare parte din turiștii blocați la Lisabona fuseseră relocați.

Reprezentanții ANAT susțin că vor căuta soluții pentru întoarcerea acasă a turiștilor români, însă va cere și despăgubiri companiei TAP Portugal pentru situația creată.

"ANAT mulțumește misiunii diplomatice române de la Lisabona pentru implicare, aceasta având în atenție situația turiștilor încă de la anularea primei curse Lisabona — București", se mai arată în comunicatul ANAT.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

3 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

4 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

5 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”