Două CUTREMURE în Vrancea, în această dimineață

Două CUTREMURE în Vrancea, în această dimineață

Două dintre cele mai puterice cutremure din ultima perioadă din țara noastră au avut loc joi dimineața, în zona seismică Vrancea.

Primul cutremur s-a produs la ora 3.41, la 137 de km adâncime, și a avut o magnitudine de 3,8 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost localizat între Focșani și Întorsura Buzăului, la limita dintre județele Vrancea și Buzău. 

Al doilea sesism s-a produs la ora 5.31, la o adâncime de 129 de kilometri adâncime, și a avut o magnitudine de 3,3 grade pe scara Richter. Epicentrul a fost în zona localității Sahastru, la aproximativ 20 de km vest de Focșani.

În luna mai, în România au avut loc 21 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 3,6 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!