Două cuvinte, de bine, despre Cioloș

Două cuvinte, de bine, despre Cioloș

Acum, că s-a deslușit șarada, să cam spunem ce s-a întâmplat cu desemnarea lui Cioloș să formeze guvernul. De ce a făcut acest gest inexplicabil președintele? Când știa foarte clar că este doar un experiment?

Pentru a-i plăti cu aceeași monedă lui Cioloș mizerabila trădare din 2016. Mulți judecă acum, la cald, cu înfierbântare, repede uitători. Alții scriu diatribe oribile, calificându-l pe Iohannis fără jenă drept un asasin. Ignorând mișelește că doar Liberul Arbitru al fiecărui cetățean român ne-a adus în criza Covid de azi.

Hai să dăm un pic ceasul înapoi. În 2016, Cioloș a refuzat să ia parte la alegeri. Deși avea un capital politic de cel puțin zece la sută, fie cu o construcție proprie, fie alături de PNL. A preferat să rămână fidel principiului cu care intrase în misiunea de premier: independența politică. În acest fel, toată dreapta, inclusiv PNL, a fost făcută ferfeniță de tăvălugul PSD. Singura voce care ar fi putut avea credibilitate în fața aparatului de minciuni plătit de Dragnea ar fi fost vocea lui Cioloș. A preferat să-l lase pe președinte, scuzați expresia, în curul gol în fața sculelor bogat vascularizate ale lui Dragnea și Tăriceanu, care au câștigat alegerile fără drept de apel. Au urmat 3 ani grei în care Iohannis a trebuit să îndure umilința de a numi cele mai triste tinichele în fruntea guvernului. Să nu mai vorbim despre miniștri!

Acum l-a desemnat nu la mișto. Pentru că ardelenii nu fac chestii din astea, ca oltenii. I-a dat o lecție, să vadă ce înseamnă să rămâi singur în fața lupilor, doar cu micuța ta turmă. Cam tot atâția parlamentari cât are USR acum a avut și PNL între 2016 și 2020.

Unde este de apreciat Cioloș? Că și-a dus povara și umilința cu demnitate până la capăt. Fără să lase să se înțeleagă că a fost umilit, fără să facă acuzații. Cum ar fi reacționat, suntem siguri, Barna. Care ar fi scuipat pe mandatul de premier desemnat și l-ar fi rupt în public, teatral-circar. Nu, Cioloș a fost demn. A băut paharul cu băutută amară fără să-i miște vreun mușchi. Iar discursul de miercuri din Parlament, de la vot, a fost chiar bun...



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante