Două dintre cele patru persoane lovite de fulger în faţa Casei Albe au murit

Două dintre cele patru persoane lovite de fulger în faţa Casei Albe au murit

"Două persoane au fost declarate decedate după ce au fost lovite de fulger în Lafayette Square", la câţiva metri distanţă de gardul aflat în faţa peluzei de la Casa Albă, a precizat Poliţia din Washington.

Victimele sunt un cuplu originar din statul american Wisconsin: James Mueller, în vârstă de 76 de ani, şi soţia lui, Donna Mueller, în vârstă de 75 de ani.

Celelalte două persoane lovite de fulger rămân "în stare critică", potrivit Poliţiei americane.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, a transmis condoleanţe familiilor persoanelor decedate într-un comunicat publicat vineri, precum şi "rugăciunile sale pentru cele care luptă încă pentru vieţile lor".

Mai multe fulgere s-au abătut joi seară asupra unui parc public aflat la marginea reşedinţei oficiale a preşedinţilor americani, cu câteva minute înaintea orei locale 19:00 (23:00 GMT).

Fotografiile publicate de pompierii locali arată un număr mare de vehicule ale serviciilor de urgenţe în acel parc cu numeroşi copaci, în timpul unei furtuni care s-a abătut asupra oraşului Washington, arată agerpres.ro. Probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

"Imediat ce se produce un fulger, trebuie să vă refugiaţi într-un loc sigur. Copacii, bineînţeles, nu sunt locuri sigure", a reamintit purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Washington, Vito Maggiolo, pentru presa locală

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...