Două dosare penale și peste 200 de sancțiuni contravenționale, în urma unei acțiuni de verificare a taximetriștilor

Două dosare penale și peste 200 de sancțiuni contravenționale, în urma unei acțiuni de verificare a taximetriștilor

Polițiștii bucureșteni au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale și au dispus întocmirea a două dosare penale, în urma unei acțiuni în Capitală care a vizat verificarea legalității transportului public de persoane în regim taxi, informează Brigada Rutieră.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, în 16 cazuri s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului de tip taxi pentru o perioada de 6 luni, pentru lipsa autorizației taxi valabile, precum și reținerea plăcuțelor și certificatului de înmatriculare.

Cele două dosare penale au fost întocmite pentru săvârșirea infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități și pentru conducerea unui autovehicul de tip taxi de către o persoană care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

"Pentru a evita situații neplăcute, recomandăm tuturor celor care vor să utilizeze serviciul public de taximetrie: să apeleze doar la autovehicule autorizate; să se informeze asupra tarifelor afișate pe portierele din fața autovehiculului de tip taxi și să solicite bonul fiscal la finalul cursei", se mai arată în comunicat.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală, specialiști de la Registrul Auto Român și lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”