Două explozii s-au auzit în oraşul Belgorod din Rusia, lângă graniţa cu Ucraina (martori)

Două explozii s-au auzit în oraşul Belgorod din Rusia, lângă graniţa cu Ucraina (martori)

Două explozii au fost auzite duminică în oraşul Belgorod din Rusia, aflat în apropierea graniţei cu Ucraina, au declarat doi martori pentru Reuters, la câteva zile după ce autorităţile ruse au acuzat forţele ucrainene că au lovit un depozit de combustibil în această localitate.

Cauza exploziilor nu este cunoscută deocamdată. Un martor a declarat că exploziile au fost atât de puternice încât ferestrele locuinţei ei din Belgorod au trepidat.

Exploziile se produc la câteva zile după ce Ministerul Apărării rus a declarat că două elicoptere ucrainene au lovit un depozit de combustibil din oraş, situat la 35 de kilometri de graniţa cu Ucraina, după ce au intrat în Rusia la altitudine extrem de joasă în primele ore ale dimineţii de vineri.

Kremlinul a susţinut că incidentul ar putea submina eforturile de pace, în timp ce un înalt oficial ucrainean de securitate a negat responsabilitatea ţării sale în acest atac.

Un oficial local din regiunea din jurul Belgorodului a declarat că duminică s-a produs o explozie în satul Tomarovka, dar că nimeni nu a fost rănit şi nici proprietăţile nu au avut de suferit.

"S-a auzit o bubuitură, au căzut resturi", a scris Oleg Medvedev, şeful districtului orăşenesc Iokovlevski, de lângă Belgorod, pe aplicaţia Telegram. Medvedev nu a dat detalii cu privire la caracteristicile resturilor sau la cauzele exploziei. Nu este clar dacă explozia descrisă de Medvedev a fost una dintre cele două explozii auzite de martori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro