Două femei din Franța, amendate pentru că au răspândit zvonul că Brigitte Macron s-ar fi născut bărbat

Două femei din Franța, amendate pentru că au răspândit zvonul că Brigitte Macron s-ar fi născut bărbat

Două femei din Franța s-au ales cu o amendă considerabilă, pentru un zvon răspândit pe internet. Ținta lor a fost nimeni alta decât Prima Doamnă a țării. Brigitte Macron și fratele său, Jean-Michel Trogneux, au decis să depună plângere pentru calomnie.

Briggite Macron a obținut câștig de cauză într-un proces de calomnie FOTO Profimedia

Tribunalul judiciar din Lisieux i-au dat, marți, câștig de cauză soției președintelui Emmanuel Macron. Acuzatele au fost condamnate pentu calomnie și răspândire de zvonuri transfobe despre Prima Doamnă a Franței , se arată în rapoartele presei locale, citate de POLITICO .

Femeile au afirmat că Brigitte Macron s-a născut bărbat

Una dintre femei recomandă ca fiind jurnalist independent, în timp ce cealaltă este clarvăzătoare.

În decembrie 2021, cele două au filmat un videoclip pe YouTube, unde au afirmat că soția lui Emmanuel Macron s-a născut de fapt ca un bărbat pe nume Jean-Michel Trogneux. Acesta este, de fapt, numele real al fratele lui Brigitte Macron. Ele au continuat seria de „dezvăluiri”, spunând că primul soț al lui Brigitte Macron nu a existat niciodată . De asemenea, ea nu ar fi nici mama biologică a celor trei copii ai săi.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2022, în timp ce Emmanuel Macron încerca să fie reales, zvonul transfobic a fost preluat de grupuri de extremă dreapta, simpatizanţi ai Vestelor Galbene şi activişti anti-vaccinare, potrivit Le Monde.

Decizia instanței a fost ca femeile să plătească, fiecare, o amendă în valoare de 2.000 de euro.

În trecut, naraţiuni transfobe similare au vizat-o și pe fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...