Două laboratoare ruseşti neagă în urma analizelor că Navalnîi ar fi fost otrăvit

Două laboratoare ruseşti neagă în urma analizelor că Navalnîi ar fi fost otrăvit

Analizele făcute în două laboratoare ruseşti exclud prezenţa urmelor de otravă în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă de joi, au declarat luni medici care l-au tratat în oraşul Omsk înainte ca el să fie transferat sâmbătă la Berlin, relatează agenţia EFE.

''Am primit rezultatele definitive de la două laboratoare în care se susţine că nu s-au găsit (în corpul lui Navalnîi) substanţe chimico-toxice care ar putea fi interpretate drept otrăvuri sau derivate'', a declarat luni la o conferinţă de presă Anatoli Kalinicenko, director adjunct al spitalului din Omsk unde Navalnîi fusese internat joi în stare de inconştienţă.

La rândul său, directorul Spitalului de Urgenţă 1 din Omsk, Aleksandr Murahovski, a semnalat că ''datorită marelui efort al medicilor ruşi s-a reuşit salvarea vieţii lui Aleksei Navalnîi'', efort care, adaugă Murahovski, a fost recunoscut şi de medicii germani care l-au preluat în îngrijire pe activistul rus.

Susţinătorii lui Navalnîi cred că acestuia din urmă, autor al mai multor investigaţii despre corupţia elitelor ruseşti, i-a fost pusă otravă într-un ceai pe care l-a băut pe aeroportul din Tomsk, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Moscova şi care a fost nevoit să aterizeze după ce lui Navalnîi i s-a făcut rău.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat luni că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi participat la discuţii privind transferul lui Navalnîi în Germania, după ce mai multe mass-media au scris săptămâna trecută că Moscova a acceptat ca opozantul rus să fie tratat la Berlin în urma unor discuţii avute de Putin cu liderii Franţei şi Germaniei, precum şi cu Consiliul Europei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”