Două laboratoare ruseşti neagă în urma analizelor că Navalnîi ar fi fost otrăvit

Două laboratoare ruseşti neagă în urma analizelor că Navalnîi ar fi fost otrăvit

Analizele făcute în două laboratoare ruseşti exclud prezenţa urmelor de otravă în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în comă de joi, au declarat luni medici care l-au tratat în oraşul Omsk înainte ca el să fie transferat sâmbătă la Berlin, relatează agenţia EFE.

''Am primit rezultatele definitive de la două laboratoare în care se susţine că nu s-au găsit (în corpul lui Navalnîi) substanţe chimico-toxice care ar putea fi interpretate drept otrăvuri sau derivate'', a declarat luni la o conferinţă de presă Anatoli Kalinicenko, director adjunct al spitalului din Omsk unde Navalnîi fusese internat joi în stare de inconştienţă.

La rândul său, directorul Spitalului de Urgenţă 1 din Omsk, Aleksandr Murahovski, a semnalat că ''datorită marelui efort al medicilor ruşi s-a reuşit salvarea vieţii lui Aleksei Navalnîi'', efort care, adaugă Murahovski, a fost recunoscut şi de medicii germani care l-au preluat în îngrijire pe activistul rus.

Susţinătorii lui Navalnîi cred că acestuia din urmă, autor al mai multor investigaţii despre corupţia elitelor ruseşti, i-a fost pusă otravă într-un ceai pe care l-a băut pe aeroportul din Tomsk, înainte de a se îmbarca într-un avion cu destinaţia Moscova şi care a fost nevoit să aterizeze după ce lui Navalnîi i s-a făcut rău.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat luni că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi participat la discuţii privind transferul lui Navalnîi în Germania, după ce mai multe mass-media au scris săptămâna trecută că Moscova a acceptat ca opozantul rus să fie tratat la Berlin în urma unor discuţii avute de Putin cu liderii Franţei şi Germaniei, precum şi cu Consiliul Europei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”