Două meciuri suspecte de la Wimbledon, analizate de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA)

Două meciuri suspecte de la Wimbledon, analizate de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA)

Două meciuri suspecte desfăşurate în acest an la Wimbledon, la al treilea Grand Slam al anului, vor fi investigate de Agenţia Internaţională de Integritatea a Tenisului la sesizarea caselor de pariuri care au înregistrat ''posibile tipare de pariuri neobişnuite'', transmite Reuters.

ITIA a precizat pentru Reuters că două alerte au fost furnizate în timpul turneului pe iarbă londonez din partea industriei de pariuri sugerând ''posibile tipare de pariuri neobişnuite'' şi că nu vor fi oferite alte detalii până la o analiză mai atentă.

Orice alertă raportată către ITIA va fi ''înregistrată, evaluată şi urmărită ca un indicator al faptului că s-ar putea întâmpla ceva nepotrivit''. ITIA a precizat că trebuie amintit că ''o alertă nu este dovada de trucare a meciurilor. Dacă analiza alertelor indică o activitate de corupţie, atunci se declanşează o investigaţie completă şi confidenţială''.

Înfiinţată în ianuarie, de către ATP, WTA, ITF şi Grand Slam Board, ITIA este o structură independentă care veghează la integritatea tenisului din lume. Până la acel moment, Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) se ocupa de investigarea meciurilor trucate.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au precizat că ''integritatea sportului'' este cel mai important lucru şi va continua să investească în măsuri suplimentare care să susţină operaţiunea de integritatea în timpul competiţiei.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante