Două persoane au decedat după ce au fost luate de viitură; peste 200 de persoane, evacuate

Două persoane au decedat după ce au fost luate de viitură și peste 200 au fost evacuate preventiv și salvate din situații de urgență de către structurile MAI în urma inundațiilor care au afectat localități din șapte județe în ultimele 24 de ore, informează un comunicat de presă al ministerului.

Potrivit sursei citate, MAI a avut pregătiți peste 7.000 de angajați, dintre aceștia peste 4.500 de pompieri, jandarmi și polițiști intervenind în cursul nopții trecute în localitățile afectate.

Fenomenele meteorologice periculoase din ultimele 24 de ore au afectat 89 de localități din județele Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea.

În cursul zilei de joi, 2 iunie, ministrul Petre Tobă a dispus trimiterea în județele unde au fost emise avertizări hidrologice a 18 motopompe de mare capacitate și a 3 instalații de potabilizare a apei din județele unde nu erau semnalate probleme din punct de vedere meteorologic.

În județul Bacău, 100 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Mărgineni, Helegiu, Brătila și Livezi.

Alte 38 de persoane, dintre care 19 adulți și 19 minori, au fost salvate din situații critice. În localitatea Livezi, un bărbat a fost găsit înecat în urma viiturilor.

În județul Vrancea, o situație deosebită s-a înregistrat în localitatea Ruginești, unde viitura produsă de pe râul Trotuș acoperă încă 3 kilometri pe DN2 și pe ruta feroviară spre Adjud. Tot în localitatea Ruginești, o persoană a fost găsită decedată, fiind surprinsă de viitură.

În județul Neamț, 64 de persoane au fost evacuate preventiv din localitățile Straja, Tarcău și Hangu, iar o altă persoană izolată de ape a fost salvată.

În cursul nopții trecute, acțiuni de evacuare preventivă a populației din zonele cu risc major de inundații au avut loc și în județul Galați, 19 persoane fiind salvate din calea viiturilor în localitatea Brăhășești.

MAI mai informează că sunt în continuare fără curent electric 4 localități — 2 din județul Neamț și câte una din județele Harghita și Suceava.

În toate județele afectate de inundații sunt activate Comitetele județene pentru situații de urgență conduse de către prefecți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing