Două persoane, căutate de poliţia australiană după ce au călătorit cu trenul alături de un ornitorinc VIDEO

Două persoane, căutate de poliţia australiană după ce au călătorit cu trenul alături de un ornitorinc VIDEO

Două persoane erau căutate joi de Poliţia australiană după ce au fost observate în gara din Morayfield, o suburbie din nordul oraşului Brisbane, în timp ce ţineau în braţe un mic ornitorinc înfăşurat într-un prosop de baie, informează AFP şi BBC.com.

Bărbatul a fost surprins ținând în mână ornitorincul. Foto Captură video YouTube

Poliţia susţine că mamiferul a fost scos din habitatul său natural , şi anume statul nordic Queensland, şi că animalul trebuie „eliberat" cât mai curând posibil, scrie Agerpres.

Suntem îngrijoraţi pentru bunăstarea acestui animal care a fost scos din mediul său natural", a subliniat în faţa reprezentanţilor presei Scott Knowles, comisarul poliţiei din Queensland.

Autorităţile australiene şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea pentru sănătatea răpitorilor : ornitorincul mascul este veninos şi are un pinten care provoacă o durere atroce la contactul cu carnea umană.

Imaginile surprinse marţi de camerele de supraveghere arată un bărbat în şlapi, care se plimba pe peronul gării în timp ce purta ornitorincul, de mărimea unui pisoi, sub braţ.

Bărbatul şi femeia care îl acompania au înfăşurat apoi animalul într-un prosop,mângâindu-l şi arătându-l celorlalţi pasageri", a indicat Poliţia australiană.

Legislaţia privind conservarea faunei sălbatice din Queensland interzice extragerea ornitorincilor din natură, amenda maximă fiind de 430.000 de dolari australieni (264.000 de euro).

Animal nocturn şi timid, ornitorincul, unul dintre rarele mamifere care depun ouă, trăieşte în prezent doar în estul Australiei. Se hrăneşte cu viermi, insecte şi crustacee mici.

Din cauza cozii sale scurte, asemănătoare cu cea a unui castor, şi a ciocului de raţă, oamenii de ştiinţă britanici au crezut că era vorba despre o farsă atunci când au văzut pentru prima dată acest animal, la sfârşitul secolului al XVIII-lea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…