Două pisici care au învățat să sune la clopoțel pentru a primi recompense fac deliciul internauților

Două pisici care au învățat să sune la clopoțel pentru a primi recompense fac deliciul internauților

Două pisici care au învățat să sune la clopoțele de birou pentru a primi hrană au cucerit inimile internațiunilor, scrie marție The Huffington Post.

În clipul video publicat pe rețele de socializare precum Twitter și Youtube se pot vedea cele două feline adorabile din Japonia care apasă cu lăbuțele pe soneria clopoțelelor de birou din fața lor pentru a primi o recompensă delicioasă.

Deși se spune că pisicile pot fi dresate cu dificultate, cele două protagoniste din clipul care a devenit viral demonstrează că lucrurile nu stau chiar așa. Deși nu e tocmai clar dacă nu cumva tocmai dresorii lor sunt, de fapt, cei dresați.

Dresajul felinelor cu ajutorul recompenselor oferă, pe lângă avantajul evident al posibilității de a publica pe internet clipuri video virale, și alte beneficii printre care se numără stimularea mentală a animalelor, întărirea legăturii dintre proprietari și acestea și chiar corectarea unor comportamente nedorite. "Orice pisică poate fi dresată să facă ceva", a subliniat Samantha Martin, fondatoarea circului de pisici The Amazing Acro-Cats, într-un interviu acordat sursei citate în cadrul unui interviu realizat în 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”