Două țestoase s-au despărțit după aproape un secol de iubire și nimeni nu înțelege de ce

Două țestoase s-au despărțit după aproape un secol de iubire și nimeni nu înțelege de ce

Două țestoase s-au despărțit după aproape un secol de iubire și nimeni nu înțelege de ce. In 2011, dupa aproape un secol de iubire, testoasele de Galapagos Bibi si Poldi s-au despartit. Nimeni nu intelege nici acum de ce, iar cele doua nu au incercat nici macar o impacare. Povestea lor face inconjurul Internetului, continuand sa smulga lacrimi de la cei care cred in dragostea pe viata.

Bibi si Poldi, care locuiesc intr-un parc zoo din Klagenfurt, Austria, pareau perechea perfecta, arata Atlas Obscura. Poldi e un mascul sociabil si aratos, cu ochi deschisi la culoare.

Cat despre Bibi, are o tinuta aproape regala, usor dramatica, fiind asemanata cu Greta Garbo.

Amandurora par sa le placa aceleasi lucruri: trandavesc deopotriva si la soare, si la umbra, si adora rosiile.

Cat despre istoricul fiecaruia, se stie ca amandoi s-au nascut in jur de 1897, au crescut impreuna la o gradina zoologica din Elvetia, devenind pereche nu chiar in prima parte a vietii, prin anii 20. Cand au fost mutati in Austria, formau deja un cuplu sudat, de cursa lunga, avand o relatie confortabila, cu o componenta fizica sanatoasa.

Insa, intr-o zi din noiembrie 2011, ceva s-a schimbat. Un ingrijitor s-a apropiat de tarcul lor si a observat ca Bibi muscase o parte din carapacea partenerului ei. Scena era insangerata. Desi tetoasele de Galapagos nu au dinti, au maxilare puternice.

Conducerea parcului zoo a ajuns la concluzia ca daca testoasele continuau asa, s-ar fi omorat. Prin urmare, au fost separate, dupa 90 de ani de trai in doi.

Despartirea lor nu a ramas fara ecou. Intreaga comunitate era cutremurata. Pana la urma, cele doua testoase trecusera impreuna peste doua razboaie mondiale si nu numai. Trebuia incercat orice.

Dupa ce, initial, Poldi a fost scos din domiciliul conjugal, s-a incercat o intalnire intre acesta si Bibi. Nimic nu mai era la fel. Nici urma sa imparta rosiile impreuna, nici urma de apropiere, cu atat mai putin de imperechere. S-au tolerat, ce-i drept, o vreme, dar atat. Dar intre ele nu mai exista iubire, explica patronul parcului zoo, care este o afacere de familie.

Au fost adusi consilieri, care au incercat sa-i faca sa interactioneze. Au fost analizati atent din punct de vedere medical, dar nu existau probleme.

S-a incercat introducerea in peisaj a unei testoase din plastic, pe care Poldi a bagat-o in seama cateva zile, dar pe care Bibi a ignorat-o de la inceput.

"Credem ca pur si simplu nu mai suporta sa se vada", a declarat Helga Happ, care conduce parcul zoo.

Insa oamenii pur si implu nu puteau accepta faptul ca povestea lor de dragoste se terminase. Pana la urma, testoasele din aceasta specie nici nu sunt monogame, cu atat mai putin sa-si pastreze un partener pe viata.

La sapte ani dupa despartire, Bibi nu mai vrea sa aiba de-a face cu Poldi. Acum doi ani, administratorii parcului au incetat sa mai incerce sa-i impace. Fiecare traieste in tarcul lui, identic cu celalalt, despartit de cel al fostului partener doar de un gard. Daca Polddi mai priveste prin gard la fosta iubita, Bibi nici nu se sinchieste. Mai mult, cand Bibi il vede pe Poldi, sasaie intocmai ca un sarpe, asa ca mesajul ei e clar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Vă era dor de o jigodie? Uite-o!

3 A ales bine Reghecampf! I se spune „Gură de Aur”!

4 Așa o fi?

5 Poza asta spune tot...