Două trenuri cu peste 400 de pasageri blocate după ce linia de cale ferată a fost acoperită aluviuni

Două trenuri cu peste 400 de pasageri blocate după ce linia de cale ferată a fost acoperită aluviuni

Traficul feroviar a fost închis miercuri, 5 iulie 2023, pe linia Pojorâta – Sadova, în județul Suceava, din cauza aluviunilor care au ajuns pe calea ferată. Două trenuri cu peste 400 de călători au rămas blocate.

Tren blocat din cauza aluviunilor FOTO: CFR

Potrivit CFR, este vorba de un tren cu aproximativ 300 de pasageri care se îndrepta către Cluj. El a rămas blocat între stațiile Pojorâta și Sadova după ce aluviunile au acoperit linia de cale ferată. Totodată, un alt tren Galați-Cluj, în care se aflau peste 100 de pasageri, a fost oprit în stația Sadova.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenul 12823 este oprit temporar între stațiile Pojorâta și Sadova din cauza aluviunilor care au acoperit linia de cale ferată la km 75+100, iar trenul 12830 a fost, de asemenea, oprit în stația Sadova”, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Reprezentanții SRCF Iași au cerut intervenția ISU Suceava pentru îndepărtarea aluviunilor de pe linia ferată. De asemenea, s-a luat decizia ca pasagerii să fie preluaţi cu mijloace auto până în staţia Sadova.

Meteorologii au emis, miercuri, avertizare Cod roşu de ploi abundente pentru judeţul Suceava. Avertizarea pentru județul Suceava a intrat în vigoare la 14.40 și este valabilă o oră. Sunt vizate localitățile Câmpulung Moldovenesc, Frumosu, Sadova.

Potrivit ANM, în zonă vor fi averse torențiale care vor acumula peste 40…50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În zonele avertizate s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp.

Cod roșu de furtună în mai multe localități din judeţele Caraş-Severin şi Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri după-amiază, noi avertizări nowcasting Cod roşu de furtună pentru mai multe localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Cluj.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Caraş-Severin, în Bozovici, Văliug, Brebu Nou se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantităţi de peste 40 l/mp.

Fenomene similare se vor semnala şi în judeţul Cluj, în Iara, Săvădisla, Băişoara, Petreştii de Jos şi Ciurila.

De asemenea, până la ora 16:20, în judeţul Caraş-Severin, în Reşiţa, Păltiniş, Buchin, Târnova, Ezeriş, Brebu, se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantităţi de peste 40 l/mp, precizează ANM.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat