Dovada că dementul trebuie internat! Parchetul General: Din primele verificări, nu există vreo lucrare privind un posibil atentat la adresa lui Dragnea

Dovada că dementul trebuie internat! Parchetul General: Din primele verificări, nu există vreo lucrare privind un posibil atentat la adresa lui Dragnea

Dovada că dementul trebuie internat! Parchetul General: Din primele verificări, nu există vreo lucrare privind un posibil atentat la adresa lui Dragnea.

Din verificarile telefonice facute in aceasta dimineata nu se confirma existenta unui dosar penal privind un posibil atentat impotriva lui Liviu Dragnea, au explicat oficiali din Parchetul General pentru Ziare.com .

Este vorba de primele verificari facute de procurori, urmeaza ca in urmatoarele ore sa se primeasca raspunsurile si in scris.

"O sa revenim si cu solicitari scrise catre procurorii care se ocupa cu ancheta in astfel de cazuri", au explicat sursele citate.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, marti seara, la Antena3, ca in aprilie 2017 a fost o tentiva de ucidere a sa, spunand ca au venit patru straini care au stat trei saptamani aici, platiti de "un om foarte celebru din lume". Dragnea a declarat ca stie ca a fost si o ancheta.

Solicitarea Reset Iasi

Organizatia civica Reset Iasi cere procurorului general al Romaniei clarificarea acestui aspect, public prin comunicat oficial de presa.

In cazul in care nu exista niciun fel de ancheta, organizatia cere autosesizarea Parchetului General in temeiul articolului care stabileste pedepsirea Infractiunilor contra vietii: " La alin. (1) uciderea unei persoane se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
alin. (2) Tentativa se pedepseste".

Un alt articol indicat de Reset Iasi este cel privind sesizarea organelor de urmarire penala.

"Mentionam ca aceste afirmatii sunt de o foarte mare gravitate si pot induce starea de panica in randul populatiei, precum si ideea ca reprezentantii statului roman se afla in pericol si, prin urmare statul roman este atacat de inamici externi", scrie Reset Iasi 

Cererea integrală:

„Către domnul Augustin Lazăr,

Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Acest document reprezintă o cerere de sesizare din oficiu a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la afirmațiile făcute în spațiul public la o emisiune difuzată la o oră de maximă audiență pe postul de televiziune Antena 3 de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și, totodată președintele Partidului Social Democrat, precum și al treilea om în stat, în data de 21 august 2018, cu privire la o tentativă de asasinat asupra sa, în aprilie 2017, în incinta hotelului Athenee Palace, din București.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a afirmat următoarele:
„Au venit patru străini în România, cazați la un hotel, au stat trei săptămâni, mă rog, am scăpat.
Jurnalist: Au ajuns în preajma dvs.?
LD: Da. Suntem într-un stat parțial mafiot. Statul paralel este o mafie.
J: Există un dosar, se cercetează asta?
LD: S-a cercetat, mai departe nu știu.
J: Cine îi plătise, ați aflat?
LD: Da, dar nu pot să spun asta. Un om foarte celebru în lume...”

Credem că este necesar pentru o informare publică corectă, clarificarea acestui aspect, public prin comunicat oficial de presă!

În cazul în care, nu există niciun fel de anchetă, în acest caz, solicităm autosesizarea Parchetului General în temeiul Art. 188, CAPITOLUL I, Infracțiuni contra vieții, Noul Cod Penal, conform căruia:

La alin. (1) uciderea unei persoane se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

alin. (2) Tentativa se pedepsește.

Și în temeiul Art. 292, CAPITOLUL II, Sesizarea organelor de urmărire penală, Noul Cod Penal.

Menționăm că aceste afirmații sunt de o foarte mare gravitate și pot induce starea de panică în rândul populației, precum și ideea că reprezentanții statului român se află în pericol și, prin urmare statul român este atacat de inamici externi.

Organizația civică nonformală Reset Iași, împreună cu cetățenii României, stat democratic, membru NATO și al Uniunii Europene, solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să se sesizeze din oficiu cu privire la afirmațiile dlui Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, lansate în spațiul public.”




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro