Dovada că-i doare-n cur de noi! În ziua când România fierbe, Ciorbea s-a întâlnit cu trei condamnați penal și cu Luju, publicația de casă a PSD!

Dovada că-i doare-n cur de noi! În ziua când România fierbe, Ciorbea s-a întâlnit cu trei condamnați penal și cu Luju, publicația de casă a PSD!

Dovada că-i doare-n cur de noi! În ziua când România fierbe, Ciorbea s-a întâlnit cu trei condamnați penal și cu Luju, publicația de casă a PSD! Victor Ciorbea s-a întâlnit cu trei condamnați penal și cu Luju, publicația de casă a PSD, pentru a discuta despre constituirea completurilor de judecată. Tudorel Toader i-a sugerat să sesizeze CCR pe completurile de trei.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a întâlnit joi cu mai mulți petiționari care contestă modul de constituire a completurilor de judecată, printre care trei condamnați penal – Adrian Severin, Adrian Toni Neacșu și Jean Paul Andrei – și reprezentantul Luju, publicația cu știri din domeniul justiției, apropiată de PSD, se precizează într-un comunicat de presă al instituției citat de  G4Media.ro .

”Petiţionarii, care au depus şi memorii la sediul instituţiei, au solicitat Avocatului Poporului sesizarea CCR în legătură cu constituţionalitatea constituirii completurilor de judecată, atât la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cât şi la nivelul celorlalte instanţe judecătoreşti, civile sau penale. Argumentele solicitanţilor au fost invocate din perspectiva considerentelor reţinute de către Curtea Constituţională a României în Decizia 685/2018. Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a solicitat petenţilor să depună precizări scrise cu privire la cele relatate şi a declarat că reprezentanţii instituţiei pe care o conduce vor analiza petiţiile înaintate de cei prezenţi, cât şi alte memorii adresate pe aceeaşi temă, şi se va lua o decizie care va fi comunicată”, se precizează în comunicat.

Întâlnirea vine în contextul în care Guvernul Dăncilă pregătește o ordonanță de urgență care să permită condamnaților definitiv să poată contesta sentințele date de completurile de 5 judecători ale ÎCCJ, după ce Curtea Constituțională a decis anul trecut că modalitatea de constituire a respectivelor completuri s-a făcut cu nerespectarea legii în perioada 2014 – 2018.

Pe 28 ianuarie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a sugerat lui Victor Ciorbea să sesizeze Curtea Constituțională în privința constituirii completurilor de 3 judecători.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...