Dovada că Lavrov a fost internat în Indonezia: cum s-a dat de gol

Dovada că Lavrov a fost internat în Indonezia: cum s-a dat de gol

Jurnaliștii independenți de la Bellingcat au identificat locația lui Serghei Lavrov, cu ajutorul unor imagini din satelit, pe baza postărilor ministrului rus de Externe.

Lavrov, contrazis cu ajutorul geolocalizării Foto: Twitter / Timmi Allen / Bellingcat

Aceștia au geolocalizat înregistrarea video în care ministrul rus de Externe infirma că a fost spitalizat după ce a ajuns în Indonezia pentru summitul G20.

O imagine în acest sens a fost distribuită pe pagina sa de Twitter de Timmi Allen, unul dintre membrii echipei de investigatori ai Bellingcat. Allen a publicat și coordonatele locului unde au fost realizate înregistrarea și fotografia, acestea arătând că personalul lui Lavrov le-a făcut la o anexă a unui spital din stațiunea Nusa Dua, acesta dispunând de o clinică de fizioterapie și un centru de dializă, precizează HotNews.ro .

Informația AP fusese catalogată drept „culmea falsificării”

Amintim că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a negat luni o informaţie a agenţiei Associated Press (AP) potrivit căreia a fost dus la spital cu o afecţiune cardiacă, mustrând jurnaliştii occidentali pentru ceea ce el a considerat drept relatări false.

„Aceasta, desigur, este culmea falsificării”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.

Zaharova a postat un video cu Lavrov, șef al diplomației ruse încă din 2004, stând pe o terasă în aer liber, purtând pantaloni scurţi şi un tricou şi citind documente.

Întrebat în legătură cu această informaţie, Lavrov a declarat că jurnaliştii occidentali scriu fals de un deceniu că Putin este bolnav.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…