Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

După cum raportează Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene, până astăzi armata rusă a pierdut în Ucraina aproximativ 1.300 de tancuri. Pierderile grele înregistrate de ruşi, mai ales la capitolul tehnică militară, determină Rusia să scoată din depozite vechile tancuri T-62.

Momentan, aceste tancuri nu au fost trimise pe câmpul de luptă, dar armata ucraineană susţine că vechile tancuri T-62 sunt acum folosite pentru pregătirea unor grupuri tactice de nivel batalion care ar urma să fie trimise în Ucraina.

,,Ca urmare a pierderilor înregistrate în cursul ostilităților, inamicul este forțat să scoată din depozite tancurile T-62 pentru a înzestra unele grupuri tactice de nivel batalion (BTG) pentru a fi trimise în Ucraina", a precizat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Grupuri tactice de nivel batalion (BTG) care vor fi înzestrate cu aceste ''echipamente rare'' sunt în prezent în proces de formare doar pe teritoriul Federației Ruse, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Sursa citată precizează că pentru a acoperi o parte din pierderile înregistrate, în materie de tehnica militară, armata rusă deja repara o bună parte din echipamentul militar pe care a reuşit să-l recupereze de pe câmpul de luptă.

În plus, echipamentele deteriorate și restaurate la întreprinderile de reparații și restaurare sunt folosite pentru a reface pierderile de arme și echipamente militare.

Potrivit analiştilor militari ucraineni ai Defense Express, nu este clar dacă aceste tancuri vor fi trimise şi în Ucraina, dar primele informaţii despre intenţiile Rusiei de a scoate din depozite vechile T-62 au apărut în lună martie.

Sursa citată precizează că nu ar fi cea mai bună idee ca aceste tancuri să fie aruncat în luptă, deoarece au un tun de 115 mm fără încărcare automată și sistem de control al focului, precum și incapacitatea de a lupta pe timp de noapte.

Analiştilor militari ucraineni mai precizează că mai multe tancuri T-62, începând cu 2018, au fost transferate în Siria către armata lui Assad. Adică, numărul de tancuri T-62 care pot fi restaurate relativ rapid este destul mic.

În cursul zilei trecute, în direcțiile Donețk și Luhansk, Forțele Armate ale Ucrainei au respins 11 atacuri inamice, au distrus 6 tancuri, 10 vehicule blindate de luptă și 6 vehicule militare de diferite tipuri.

Unitățile de apărare aeriană din direcțiile indicate au doborât o dronă Orlan-10 și un avion inamic Su-25.

După cum a raportat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, în perioada 24 februarie - 23 mai, pierderile totale ale trupelor rusești pe teritoriul Ucrainei, la capitolul tehnica militară a fos 1.293 de tancuri distruse.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa