DOVADA premeditării! Jandarmeria a comandat „arme pentru restabilirea ordinii publice” de două milioane de euro în preziua măcelului din 10 august!

DOVADA premeditării! Jandarmeria a comandat „arme pentru restabilirea ordinii publice” de două milioane de euro în preziua măcelului din 10 august!

DOVADA premeditării! Jandarmeria a comandat „arme pentru restabilirea ordinii publice” de două milioane de euro în preziua măcelului din 10 august! Jandarmeria Română a plasat comanda pe 9 august, de parcă ar fi ştiut că a doua zi urma să îşi epuizeze stocurile de muniţie.

 Jandarmeria Română, prin UM 0260 Bucureşti, a lansat invitaţii de participare pentru semnarea a patru acorduri cadru privind furnizarea de armament, proceduri care au ca dată limită de depunere a ofertelor 7 septembrie 2018. În paralel, şi Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, prin UM 0575 Bucureşti, a iniţiat o procedură similară pentru achiziţia de apărătoare pentru coate şi genunchi, având ca termen de finalizare data de 17 septembrie 2018. Foarte interesant este, în contextul dosarului instrumentat de Parchetul General cu privire la violenţele care au avut loc la protestele de pe 10 august, faptul că Jandarmeria Română a făcut comanda de armament chiar în preziua mitingului. Prevăzători sau cu un plan de război bine pus la punct, jandarmii au plasat documentaţia de atribuire pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pe 9 august 2018, la ora 19.31, dezvăluie  Jurnalul .

Arme pentru restabilirea ordinii publice

Un prim acord cadru urmărit de Jandarmerie se referă la achiziţia a 400 de lansatoare calibrul 40 mm, „necesare pentru restabilirea ordinii publice”, după cum precizează în caietul de sarcini întocmit de Baza de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române şi semnat de comandantul structurii, maior Bogdan Andreescu. Este vorba despre acelaşi tip de lansatoare folosite în violenţele de pe 10 august, când sute de persoane au fost rănite de gazele lacrimogene utilizate de jandarmi.

Pe lista muniţiei folosite de jandarmi pe 10 august, făcută publică de Parchetul General, se află şi „cartuş calibru 40 mm pentru armă lansator cu efect iritant lacrimogen-încărcătură cu efecte multiple iritant lacrimogene CS (fumigen, acustic, luminos, de consternare, de iluminare, cinetic, de antrenament)”

„Produsele achiziţionate vor fi noi, fabricate în anul livrării sau anul anterior livrării acestora”, se specifică în caietul de sarcini. Armele trebuie să aibă o garanţie de doi ani, durată de utilizare de 10 ani şi vor fi livrate în maxim 90 de zile de la semnarea contractului, plata urmând să se facă în termen de 30 de zile de la furnizare. Valoarea estimată a achiziţiei este de 2.016.800 lei, fără TVA.

Înarmaţi cu pistoale mitralieră

Printr-un alt acord, Jandarmeria a alocat 2.029.414,2 lei, fără TVA, pentru achiziţia a 690 de dispozitive/arme cu muniţie marcare şi/sau efecte diverse, necesare pentru pregătirea personalului, după cum se specifică în caietul de sarcini. De asemenea, Jandarmeria va cheltui 2.016.806,4 lei, fără TVA, pentru 160 de arme cu tranchilizante, tot pentru pregătirea personalului.

8.623.020,6 lei, fără TVA, este valoarea totală a achiziţiei de armament derulată de Jandarmeria Română

În fine, jandarmii au alocat 1.980.000 de lei, fără TVA, pentru achiziţia a 90 de pistoale automate cal 9x19 mm şi 90 de pistoale mitralieră, şi în acest caz armele fiind pentru instruirea militarilor. La rândul său, Jandarmeria Capitalei va cumpăra 1.000 de perechi de apărătoare coate şi genunchi, suma alocată în acest sens fiind de 580.000 lei, fără TVA.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu