Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dovada

 Dovada. Aceste document adoptate de Guvern au fost trimise, spre avizare, ce porcărie, în această seară, la CSM. N-au mai așteptat, le-au adoptat. CSM avea ședință mâine dimineață...

Comisarul.ro a obţinut noua versiune a ordonanţei de urgenţă privind modificările la Codul Penal. Noutatea absolută este faptul că Guvernul a inclus un articol prin care exclude explicit de la inculparea pentru abuz în serviciu emiterea, elaborarea şi adoptarea de acte normative.

Documentele arată că proiectul de ordonanţă a fost transmis către Consiliul Superior al Magistraturii, spre avizare. Transmiterea către CSM s-a făcut marţi la ora 17.00, iar CSM urmează să se întrunească miercuri.

Nu este clar dacă pe parcursul nopţii nu cumva se va publica ordonanţa, astfel încât avizul CSM să rămână fără obiect. O primă observaţie din lectura rapidă a documentului arată că Guvernul s-a asigurat că nu va putea fi acuzat pentru abuz în serviciu pentru maniera în care a emis aceste ordonanţe, întrucât a adugat la definirea acestei infracţiuni următoarea excepţie: „Dispoziţiile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”. Vă prezentăm documentele, cu precizarea că vom reveni cu noi amănunte privind textul ordonanţei.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 AVERTISMENT Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București: Avem la dispoziție procedura de infringement ș…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

5 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante