Dovada

Dovada

 Dovada. Aceste document adoptate de Guvern au fost trimise, spre avizare, ce porcărie, în această seară, la CSM. N-au mai așteptat, le-au adoptat. CSM avea ședință mâine dimineață...

Comisarul.ro a obţinut noua versiune a ordonanţei de urgenţă privind modificările la Codul Penal. Noutatea absolută este faptul că Guvernul a inclus un articol prin care exclude explicit de la inculparea pentru abuz în serviciu emiterea, elaborarea şi adoptarea de acte normative.

Documentele arată că proiectul de ordonanţă a fost transmis către Consiliul Superior al Magistraturii, spre avizare. Transmiterea către CSM s-a făcut marţi la ora 17.00, iar CSM urmează să se întrunească miercuri.

Nu este clar dacă pe parcursul nopţii nu cumva se va publica ordonanţa, astfel încât avizul CSM să rămână fără obiect. O primă observaţie din lectura rapidă a documentului arată că Guvernul s-a asigurat că nu va putea fi acuzat pentru abuz în serviciu pentru maniera în care a emis aceste ordonanţe, întrucât a adugat la definirea acestei infracţiuni următoarea excepţie: „Dispoziţiile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”. Vă prezentăm documentele, cu precizarea că vom reveni cu noi amănunte privind textul ordonanţei.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”