Dovezi fotografice susțin varianta ucrainenilor/Misterul dronei rusești care ar fi explodat în România

Dovezi fotografice susțin varianta ucrainenilor/Misterul dronei rusești care ar fi explodat în România

Un cont ucrainean de Twitter susține cu dovezi fotografice că una dintre dronele cu care rușii au atacat în noaptea de duminică spre luni ținte ucrinene de pe malul Dunării a căzut pe teritoriul României. Informația tarnsmisă de ucraineni a fost respinsă de autoritățile române.

Inclusiv președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că ”nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România”.

”Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a afirmat președintele.

drona explozie

FOTO Twitter/ Auditor

Fotografiile publicate de cei de la Auditor par, însă, să arate că o dronă chiar a explodat pe teritoriul României, pe malul Dunării, în dreptul orașului Izmail. Informația a fost transmisă, luni, de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

"Conform serviciului de poliție de frontieră al Ucrainei, azi-noapte, în timpul unui atac masiv rusesc în apropierea portului Izmail, dronele rușilor au căzut și s-au detonat pe teritoriul României. Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO", a susținut Nikolenko.

Informațiile publicate de Auditor au fost preluate și de postul german de televiziune ntv, care a ajuns, de asemenea, la concluzia că cel puțin o dronă a explodat în România. Zona respectivă este împădurită și de aceea explozia nu ar fi fost observată de pe malul românesc.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”