Dovezile care arată că Shakira a locuit în Spania: „E cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o“

Dovezile care arată că Shakira a locuit în Spania: „E cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o“

După doi ani de anchetă, autoritățile fiscale susțin că au suficiente dovezi care arată că Shakira a locuit în Spania între 2012 și 2014 și nu în Bahamas, așa cum a declarat cântăreața, prin urmare ar fi trebuit să plătească impozite, așa că riscă ani grei de închisoare.

Shakira riscă închisoarea FOTO EPA-EFE

Artista este acuzată că nu şi-a declarat veniturile la Administraţia fiscală spaniolă în anii 2012-2014, perioadă în care ea susține că a trăit în Bahamas, un stat insular considerat paradis fiscal.

Agenția Fiscală a colectat informații despre locurile pe care cântăreața columbiană obișnuia să le frecventeze de obicei în Spania, potrivit lasexta.com.

Ceea ce fac inspectorii este să urmărească viața Shakirei la Barcelona și au început cu coaforul, pentru că acolo mergea practic în fiecare săptămână”, a declarat Silvia Taulés, jurnalist la „Vanitatis”. El susține că „pe lângă coafor, Shakira a mers și la un centru de înfrumusețare, a frecventat o sală cunoscută și a făcut cursuri de Zumba, unde au văzut-o colegii de clasă”.

Pentru înscrierea la acest club sportiv, Shakira a plătit o taxă de 200 de euro pe lună. În plus, alte peste 500 de plăți cu carduri bancare certifică prezența Shakirei în capitala catalană, multe dintre ele în restaurante, iar inspectorii fiscali au apelat inclusiv la fotografiile paparazzilor, pentru a dovedi prezența Shakirei în Spania.

Este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o. Shakira a negat că a locuit în Spania, când există dovezi copleșitoare în acest sens. Ea a plătit o sumă semnificativă și dobânzi pentru plățile întârziate către autoritățile fiscale, dar după ce a început inspecția. Acest lucru nu împiedică impunerea de sancțiuni sau o condamnare”, spune președintele inspectorilor fiscali din Spania.

Parchetul din Barcelona vrea o pedeapsă de peste 8 ani de închisoare și o amendă de aproape 24 de milioane de euro pentru fraudă fiscală împotriva Shakirei, care refuză orice acord cu procurorii şi se declară dispusă să fie judecată într-un proces.

Cântăreaţa, care denunţă "o încălcare totală a drepturilor" sale şi "metode abuzive" din partea Parchetului spaniol, s-a declarat "încrezătoare că instanţa îi va da dreptate".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…